HET STAAT IN DE STERREN ...

De gemeente Haaksbergen noemt zich ook wel de Ster van Twente. Een plaats met een twinkeling dus! Twentenaren, oftewel Tukkers zijn no-nonsense, nuchter en trots, eerlijk en gastvrij en dat geldt zeker voor de inwoners van de vroegere parochie Hockesberghe.

Net als in de rest van Twente, nam de textielindustrie in deze gemeente vanaf midden 19e eeuw een grote vlucht. De fabriek van D. Jordaan & Zonen zorgde voor veel werkgelegenheid en op het hoogtepunt werkte 80% van de beroepsbevolking in Haaksbergen in de textiel. Begin jaren ’70 van de vorige eeuw stortte deze industrie in heel Twente, en dus ook in Haaksbergen volledig in. Maar de maakindustrie heeft deze prachtige regio nooit losgelaten, het zit ze in het bloed. Anno nu onderscheidt Twente zich dan ook als ondernemende, technologische en innovatieve regio vol excellente kennisinstellingen en een innovatief Midden- en Klein Bedrijf.

Wonen met een twinkeling doe je zeker in de fraaie maisonnette aan de Vincentstraat. De heerlijk rustige en groene omgeving daar, geeft je het ontspannen gevoel van ‘buiten’ wonen terwijl je tegelijkertijd het gezellige Haaksberger centrum praktisch om de hoek hebt. Je dagelijkse boodschappen doe je dan ook lopend of op de fiets. Tussen het vele openbare groen in de directe omgeving bevindt zich een leuke speelplek voor de kinderen die, als ze wat groter zijn, het Assink Lyceum als middelbare school lopend kunnen bezoeken. Nog meer kennis vergaren? De bieb vind je er ook…

De maisonnette op nummer 66 heeft de leefruimtes op de eerste en de tweede verdieping. De begane grond is gereserveerd voor de entree waar, naast de meterkast, een inpandige berging ruimte biedt aan de wasmachine en droger. Een open trap leidt naar de eerste etage, waar een lichte en sfeervolle living toegang biedt tot het balkon waar je al vroeg van je kopje koffie in een koesterend ochtendzonnetje kunt genieten. De half open keuken op deze verdieping staat in hoekopstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Verder is de kamer die momenteel is ingericht als werkkamer, prima te gebruiken als slaapkamer, maar dan moet er wel een deur geplaatst worden.

Van de eerste verdieping leidt een eikenhouten open trap vanuit de woonkamer naar de tweede etage met toegang tot het ruime dakterras. Dit ligt, evenals het balkon op de eerste verdieping, op het oosten en heeft dus met name ’s morgens zon. Maar ook ‘s middags en ’s avonds kun je hier heerlijk in de rustige buitenlucht bijkomen na een drukke dag.
De ruime slaapkamer op deze etage is voorzien van fraaie zelfgemaakte kastruimte. De sfeer boven wordt verder bepaald door een praktische badkamer met dubbele wastafel, douche en vrijhangend toilet en een bergkast met daarin de CV-installatie en een tweede wasmachine-/drogeraansluiting.

Deze no-nonsense woning is goed onderhouden. Alle binnenmuren zijn zo’n twee jaar geleden gesaust en het laminaat op de eerste verdieping ligt er sinds 2013. De tegelvloer in de entree en in de berging stamt uit 2012 en de buitenkozijnen en deuren van de maisonnette zijn in 2013 geschilderd.

Op 400 meter van de woning stap je op de bus tussen Hengelo en Haaksbergen. Wanneer je met de auto reist, zijn er de uitvalswegen N18 richting Varsseveld-Enschede, N347 naar Ommen en de N739 richting Hengelo.

…. stralend!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…