Music Doc vill att du som filmskapare ska vara med och visa ditt bidrag under festivalen 2010.

Music Doc Göteborg anordnar i samarbete med ABF en filmtävling med fria tyglar. Filmen ska innehålla musik av någon form, det kan vara ett personporträtt av en låtskrivare, del av en konsert, en musikvideo eller i princip vad du vill bara den har ett klart samband till musik! Du kan filma med vilken sorts av kamera du vill: mobilkamera, videokamera, filmkamera etc. Det finns endast ett fåtal regler att förhålla sig till:

* Filmens längd ska vara runt 3-5 min (Är din film längre kan du klippa ihop en trailer/teaser och lämna in som bidrag.)
* Genom att lämna in ditt bidrag ger du Music Doc och ABF rättigheten att visa upp din film i offentliga sammanhang och på webbplatser samt i marknadsföringssyfte.
* Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att filmaren skall säkerställa att han eller hon har upphovsrätten till samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen.
* Music Doc och ABF förbehåller sig rätten att neka bidrag offentlig visning efter eget godtycke.
* Skulle icke-upphovsrättsligt material förekomma i filmerna avsäger sig Music Doc och ABF allt ansvar för detta.

En jury bestående av människor som är etablerade i filmbranschen kommer att bedöma bidragen efter nyckelorden originalitet, känsla och skaparglädje. Det ska inte spela någon roll om du jobbat med film förut eller inte, om din produktion haft ekonomiskt stöd eller figuranterna i filmen är sedan tidigare välkända eller inte.

Under själva festivalen utses vinnarna på en biograf i Göteborg. Andra utvalda bidrag kommer också att visas under festivalen som förfilmer till längre produktioner. Första pris i tävlingen är bl.a. Music Docs och ABFs Musikdokumentärstipendium på 10 000 kr.

Vi vill ha ditt bidrag senast den 16 mars kl. 15.00. Vi vill ha två exemplar av ditt bidrag i följande format: ett högupplöst exemplar på DVD och en Quick time (H264 800 Kbps.mov) fil.

Music Doc
Erik Dahlbergsgatan 30
41126 Göteborg

Lycka till!

elisabeth@musicdoc.se

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…