Deze pilot is een samenwerking van Roeland Otten (concept en regie/interviewer) en Harm Griekspoor (camera en geluid).

.NL is de naam van een concept voor een televisieprogramma waarbij op zoek wordt gegaan naar de makers of initiaters achter bepaalde websites

Het idee is dat anno nu (2001) een redelijke weerscpiegeling van de maatschappij op het internet terug te vinden moet zijn. Iedereen en alles 'zit op het net'. Vaak zijn website echter behoorlijk anoniem, of is de 'virtuele' voorstelling van iets of iemand moeilijk te plaatsen in de reele wereld.

we gaan op zoek naar mooie, interessante, bizarre, verwarrende, persoonlijke en intrigerende sites, waarbij we ons afvragen wie die op het net zet, wat de individuen of groepen bezielt! Op zoek naar de tastbare omgeving van waaruit geopereerd wordt.

De opbouw van het programma is een drieluik. Eén aflevering zal een half uur duren en bevat drie zeer verschillende portretten/interviews op locatie (+/- 8 minuten), voorafgegaan van een korte viewing van de betreffende website (+/- 2 minuten). De viewing is gecompileerd (gemonteerd of geanimeerd of een kort filmpje van de site, maar niet vanaf monitor gefilmd).

De protretten moeten vooral sferisch zijn, met een zoveel mogelijk afwezige interviewer (objectief). Het moet vooral de geinterviewde zijn (en zijn of haar omgeving) die de toon zet.

Deze pilot is een samenwerking van Roeland Otten (concept en regie/interviewer) en Harm Griekspoor (camera en geluid).

Roeland Otten roelandotten.com
Harm Griekspoor imdb.com/name/nm1164900

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…