Vídeo explicatiu sobre l'experiència realitzada per Casals de Joves de Catalunya (ACJ) d'un projecte pilot desenvolupat als anys 2006 i 2007 a dos instituts de Barberà del Vallès on es va dur a terme un crèdit variable per treballar la participació amb alumnes de 4t d’ESO.

Aquesta experiència s'ha exportat a altres instituts de diferents ciutats on la xarxa associativa, l'administració i el centre educatiu han fet una clara aposta per l'educació en valors i el treball conjunt. En l'actualitat l'Escola Lliure El Sol (escolaelsol.org) s'encarrega de la seva gestió i seguiment.

Casals de Joves de Catalunya també ha publicat un llibre sobre aquesta experiència on es descriuen els detalls metodològics i i les vivències del treball realitzat i on s’exposa en profunditat què entenem per participació i com pensem que aquesta s’ha d’exercir; a més s'incideix en la idea de la vinculació existent entre la participació i l'educació, els processos d’aprenentatge i l’exercici de la ciutadania. Després d’anys d'anàlisi i posada en pràctica de diferents teories i tesis envers la participació, aquest llibre expressa públicament els resultats i posicionaments d'aquesta organització i de totes les persones que de manera altruista col·laboren amb ella.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…