Esther Freixa
MEDEA (a la carta) - noves dramatúrgies en Antic Teatre
anticteatre.com

info CAT/// ESP/// ENG///

Creació i interpretació: Esther Freixa
Amb la col.laboració dramatúrgica: Toni Cots

Amb el suport:
La Serradora - espai de creació d’arts escèniques i del moviment (Ajuntament de Mollet del Vallès)

medealacarta.wordpress.com/

CAT///

Medea (a la carta) és una proposta escènica entorn al mite i de-construcció del personatge de Medea. Aquest treball té com a referents les pel.lícules Medea de Pasolini i Medea de Lars Von Trier, la narrativa de Roberto Calasso a Las bodas de Cadmo y Armonía i els textos Medea Material de Heiner Müller i God-Dog de Toni Cots. S’estructura en 4 peces curtes cadascuna amb entitat pròpia. Són diverses aproximacions al personatge i al seu mite; diferents mirades i relacions que es fan visibles a través del diàleg que s’estableix tant per part meva com de l’espectador amb el personatge. Medea ens acompanya i nosaltres evocant-la ens hi relacionem. 

La proposta és generar un espai d’intimitat que permeti obrir noves mirades sobre el fet escènic i establir una relació amb el públic on puguem exposar i compartir les diverses temàtiques que la revisió contemporània del mite qüestiona. Fins al moment he presentat Medea (a la carta) en cases i espais particulars. Ara tinc la necessitat de situar la proposta en un altre context convidant a l’espectador al teatre. 

L’Antic Teatre esdevindrà aquest espai de trobada del 27 de setembre al 24 de novembre. L’aforament és limitat i per assistir-hi és imprescindible reservar amb antelació. A cada presentació mostraré una selecció de 2 peces i en acabat s’obrirà un diàleg amb el públic assistent.

Després de llicenciar-me per l’Institut del Teatre de Barcelona continuo formant-me amb diferents artistes i companyies a Catalunya i Berlin. Col.laboro habitualment amb La Reial Companyia de Teatre de Catalunya i diversos artistes independents mostrant el treball a Anglaterra, Berlin, Amsterdam i Catalunya. Des del 2008 codirigeixo i gestiono La Serradora, un espai municipal dedicat a la creació i investigació de les arts escèniques i del moviment, on desenvolupo la meva recerca i pràctica creativa entorn el cos i els seus llenguatges.

Alhora treballo buscant línies pedagògiques que permetin la transmissió del coneixement sobre el propi cos i el fet creatiu. Des del 2006 sóc membre de La Bombeta, associació situada a Mollet del Vallès, que vol obrir un espai de relació entre artistes i públic.  

ESP///

Medea (a la carta) es una propuesta escénica en torno al mito y de-construcción del personaje de Medea. Este trabajo tiene como referentes las películas Medea de Pasolini y Medea de Lars Von Trier, la narrativa de Roberto Calasso en Las bodas de Cadmo y Armonía y los textos Medea Material de Heiner Müller y God-Dog de Toni Cots. Se estructura en 4 piezas cortas cada una con entidad propia. Son diversas aproximaciones al personaje y a su mito; diferentes miradas y relaciones que se hacen visibles a través del diálogo que se establece tanto por mi parte como del espectador con el personaje. Medea nos acompaña y nosotros evocándola nos relacionamos con ella.

La propuesta es generar un espacio de intimidad que permita abrir nuevas miradas sobre el hecho escénico y establecer una relación con el público dónde podamos exponer y compartir las diversas temáticas que la revisión contemporánea del mito cuestiona. Hasta el momento he presentado Medea (a la carta) en casas y espacios particulares. Ahora tengo la necesidad de situar la propuesta en otro contexto invitando al espectador al teatro. 

El Antic Teatre será este espacio de encuentro del 27 de septiembre al 24 de noviembre. El aforo es limitado y para asistir es imprescindible reservar con antelación. A cada presentación mostraré una selección de 2 piezas y al terminar se abrirá un diálogo con el público asistente. 

Después de licenciarme por el Institut del Teatre de Barcelona continúo formándome con diferentes artistas y compañías en Cataluña y Berlín. Colaboro habitualmente con La Reial Companyia de Teatre de Catalunya y diversos artistas independientes mostrando el trabajo en Inglaterra, Berlín, Amsterdam y Cataluña. Desde 2008 codirijo y gestiono La Serradora, un espacio municipal dedicado a la creación e investigación de las artes escénicas y del movimiento, dónde desarrollo mi investigación y práctica creativa en torno al cuerpo y a sus lenguajes.

A la vez trabajo buscando líneas pedagógicas que permitan la transmisión del conocimiento sobre el propio cuerpo y el hecho creativo. Desde 2006 soy miembro de La Bombeta, asociación situada en Mollet del Vallès, que quiere abrir un espacio de relación entre artistas y público. 

ENG///

Medea (a la carta) is a performative proposal about the myth and deconstruction of Medea as a character. This work is based upon the films Medea by Pasolini and Medea by Lars Von Trier; Roberto Calasso's narrative in The Weddings of Cadmo and Harmony, and the texts Medea Material by Heiner Müller and God-Dog by Toni Cots. It is structured around 4 short pieces, each of which has its own entity. Each piece is a different approache to the character and its myth: different viewpoints and relations which become visible through the dialogues that are taking place between myself, the spectator and the character. Medea accompanies us, and by evoking her we relate to her. 

This proposal aims at generating a space of intimacy in which new ways of looking upon the performative take place, and to establish a relation with the public in which to expose and share different issues that question the contemporary approach of the myth. Up to now I have performed Medea (a la carta) in houses and private spaces. Now I have the need to place the proposal in a diferent context and invite the spectator to the theatre.

Antic Teatre will become this meeting point from September 27th till November 24th. Its audience capacity is limited. In order to attend it, it is essential to make a reservation in advance. In every presentation I will show a selection of two pieces, followed by a dialogue with the public. 

After graduating at the Theatre Institute of Barcelona I continue to be trained with different artists and companies in Catalonia and Berlin. I usually collaborate with La Reial Companyia de Teatre de Catalunya and different independent artists, having shown the work in England, Berlin, Amsterdam and Catalonia. Since 2008 I co-direct and manage La Serradora –a municipal space addressed to the creation and research in the Performing Arts and the movement. There I carry out my research and creative body based work and practice.  

I also work searching for pedagogic approaches that enable the knowledge of one’s body and its creativity to be transmited. Since 2006 I am a member of La Bombeta –an association located in Mollet del Vallès, whose aim is to open a relational space between artists and audience.  

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…