Η συγγραφέας των βιβλίων «Περσινή αρραβωνιαστικιά», «Στην ερημιά με χάρι» «Και με το φως του λύκου επανέρχονται», «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους» «Το πάθος χιλιάδες φορές» συναντιέται με το φακό του Παρασκηνίου σε μια σπάνια, αρχικά διστακτική και κατόπιν χειμαρρώδη συνάντηση.
Η Ζυράννα Ζατέλη για πρώτη φορά αποφασίζει να ανοίξει την πόρτα της στην αδιακρισία της τηλεόρασης και να συμβιώσει με την κινηματογραφική ομάδα του «Παρασκηνίου» για πολλές ημέρες τους τελευταίους δέκα μήνες. Απρόβλεπτη, μοναχική, διεισδυτική και κυρίως ειλικρινής και ανεπιτήδευτη η Ζυράννα Ζατέλη και οι γάτες της μας υποδέχονται σ΄ ένα χώρο που μοιάζει περισσότερο με σκηνικό βγαλμένο από τα βιβλία της.Ταυτόχρονα μας ανοίγει και μια χαραμάδα απ΄ όπου μπορούμε να δούμε αποσπάσματα μιας ζωής γεμάτης έρωτες, ταξίδια, βιβλία, σημειώσεις, ταινίες, όνειρα και πάλι σημειώσεις. Υλικό το οποίο στοιβάζεται σε δεκάδες, εκατοντάδες μπλοκάκια γραμμένα μπρος πίσω με τον πυκνό, ελαφρώς γερτό, κομψό γραφικό της χαρακτήρα.
Ταξιδέψαμε μαζί της στη γενέτειρά της τον Σοχό, μια κωμόπολη έξω από τη Θεσσαλονίκη τΙς ημέρες του καρναβαλιού. Την είδαμε περικυκλωμένη από τραγόμορφες φιγούρες κουδουνάτων, απόλυτα εναρμονισμένη με το ορεινό περιβάλλον του Σοχού.Τέλος, την ακολουθήσαμε σε μερικούς από τους περιπάτους που συνηθίζει να κάνει πεζή στο κέντρο της Αθήνας. «Πέρασα τη ζωή μου γράφοντας κι ό,τι περίσσεψε το πέρασα περπατώντας. Και χωρίς κινητό».

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

Παραγωγή:Ελληνική
Παραγωγή: Cinetic

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…