Video de l'exposició: The hairdresser salon a la Casa Elizalde.

Projecte premiat per la Segona Convocatòria d'Arts Visuals de La Casa Elizalde. Performances i intervencions en l'espai públic i perruqueries. Maig-Juliol de 2010. Exposició. Novembre de 2010.

Com construïm la nostra identitat a partir del cos? Vestir-nos, pentinar-nos i maquillar-nos són activitats que formen part del nostre dia a dia. Milers de persones anem a salons de bellesa.Per què hi anem? Quins criteris utilitzem per construir la nostra imatge?

The Hairdresser Salon és un conjunt d’accions que giren entorn de tres eixos: la transformació́ i la reconstrucció́ de la identitat a través del pentinat i la imatge personal, les diferents maneres d’entendre l’ofici de perruquer/a i la resignificació de l’espai de la perruqueria.

La perruqueria és un espai fonamental en la reproducció́, la construcció́ i el canvi dels
patrons femenins. Les accions que s’hi esdevenen formen part de l’articulació́ del nostre gènere. Podem canviar aquests models? Serveix la perruqueria per projectar altres formes de feminitat?

Aquest projecte és una experimentació sobre normes i codis culturals entorn de les formes de representació́ de la feminitat i el gènere. Creiem que posant-hi èmfasi i exagerant certs aspectes que configuren la quotidianitat dels salons de bellesa i del nostre ‘tenir cura’, podem transformar i qüestionar l’ideal assumit.

Col·laboració video:

Aymar del Amo // zucrefilms.com

///////////////////////////////////////////////////////////////

Les Salonnières som un col·lectiu artístic format per Laura Cardona, Ester g. Mecías, Cèlia Prats, Meritxell Romanos i Marta Xibillé. Des de 2006 desenvolupem projectes d’intervenció dialògica. La nostra pràctica prové de Les Salonnières franceses del segle XVIII de qui recuperem la conversa com a pràctica política.

La finalitat del col·lectiu és la gestió, organització i materialització d’esdeveniments i experiències artístiques compartides que utilitzen dinàmiques relacionals i que tenen efectes dialògics sobre la gent amb qui treballem. A més a més, utilitzem la performance, el diàleg i l'acció per investigar sobre noves formes d’intercanvi i de producció de coneixement. Pretenem crear relacions i xarxes dins del circuit artístic, educatiu i social, connectant els diferents agents que formen part d’aquests.

Fins ara, Les Salonnières hem participat en projectes artístics i educatius, performances, taules rodones, congressos i workshops amb artistes com Alicia Framis o Rirkrit Tiravanija, en centres com Centre d'Art Santa Mònica(Barcelona) o Can Xalant (Mataró). En diferents ocasions hem col·laborat amb institucions com la Universitat de Barcelona o el Patronat de Cultura de Mataró.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…