Amsterdam, stad in stilte
photo exposition

pianoplay & photos by Laurens Bon
laurensbon.nl
sound production: Wim de Jong, TheNextEpisode studio thenextepisode.nl

HD-video with full sound recording soon out on laurensbon.com:
KNSM, eiland in beweging, eiland in rust produced by Wouter Pasman & Laurens Bon.

====

Fotoexpositie van Amsterdamse stadsportretten gemaakt door Laurens Bon. Zijn voorliefde voor analoge fotografie en de band met zijn thuishaven Amsterdam komen samen in deze expositie.
Een stad vol met leven en beweging komt tot stilstand in de foto's. Schieten op net dat éne moment dat alles samenvalt maakt analoge fotografie zo spannend volgens Bon. Stadsgezichten van de pittoreske binnenstad staan in contrast met de hedendaagse architectuur van de IJ-oevers. De toevallige passanten maken de foto's compleet.

Tevens zal de video 'KNSM, eiland in beweging, eiland in rust' worden gepresenteerd. Een HD-video met beelden van het alledaagse leven van het KNSM-eiland vergezeld door pianoimprovisatie. De insteek was om een dwarsdoorsnede te krijgen van wat er gebeurt op dat eiland wat zo los staat van de rest van de stad. Op diverse markante plekken van het KNSM-eiland zijn er opnames gemaakt. Er is veel gebruik gemaakt van een groothoeklens waardoor er een zeker gevoel van ruimtelijkheid ontstaat. De improvisaties vergroten dit gevoel van ruimtelijkheid gaandeweg. KSM, eiland in beweging, eiland in rust is een samenwerking tussen Wouter Pasman en Laurens Bon.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…