Den Haag, donderdag 9 december 2010

Het Nationaal Ouderenfonds en de ABN AMRO Foundation organiseerden dit jaar voor het 5e jaar “actie Kerstengel”, waarbij ruim 400 eenzame ouderen in 16 plaatsen in Nederland verrast werden met een gratis kerstboompje. Vrijwilligers versierden de boom samen met de oudere en hadden samen een gezellige middag.

Jozias van Aartsen, burgemeester Van Den Haag, gaf dit jaar de aftrap door een bezoek te brengen aan een van de ouderen en samen het boompje op te tuigen. De mevrouw in Den Haag was erg blij verrast dat de burgemeester bij haar op bezoek kwam: “Wat een eer en zo leuk, anders had ik nog 23 jaar moeten wachten voordat de burgemeester mij als 100 jarige bezoekt!”

Ruim 200.000 ouderen zijn extreem eenzaam en krijgen slechts eens per maand bezoek, de donkere decembermaand voelt voor hen extra eenzaam als iedereen de feestdagen met vrienden en familie doorbrengt. Het Ouderenfonds en de ABN Amro Foundation proberen deze periode toch nog gezellig te maken met de actie Kerstengel.

Door Roland Pupupin

(Ik was er voor de persfoto's maar kon het weer niet laten om ook even wat opnames te maken...)

Deze video is auteursrechtelijk beschermd. De video mag niet worden opgenomen of gedownload. De video mag wel worden geëmbed. Voor verdere informatie: pupupinphoto@hotmail.com
This movie is copyright protected. Recording and download is prohibited. Embedding however is allowed. More information: pupupinphoto@hotmail.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…