Sinoči se je v Cvetličarni Mediapark (Ljubljana) zgodil dolgo pričakovani koncert zasedbe Krug, ki oživlja glasbo legendarne beograjske rock 'n' roll zasedbe Ekatarina Velika (EKV).
Grlo nepozabnega Milana Mladenovića sta zamenjala izvrstna Tanja Jovičević, nekdaj vodja izvrstnega benda Oktobar 1864, danes pa Rich Bich sicer pa back vokalistka originalne zasedbe EKV, ki se jim je pridružila v času nastajanja albuma ”Samo par godina za nas” in basist in pevec Aleksandar Sarajlić, bivši pevec in basist znanih beograjskih zasedb Filigrani in Psyho Candy.
Tudi ostali člani Kruga so v neposredni povezavi z Milanom Mladenovićem, Margito Stefanović in Bojanom Pečarjem.
Bobnar Marko Milivojević je član originalne postave skupine EKV in je znan kot njihov bobnar z najdaljšim stažem. Pridružil se jim je leta 1991 in igral vse do razpada skupine, med drugim pa tudi na albumih ˝Dum Dum˝ in ˝Neko nas posmatra˝. Pred tem je igral s Partibrejkersi, kasneje pa v Električnem orgazmu, U škripcu… Trenutno je član beograjskih zasedb E-play in Vlada Divljan Old Stars Band. Tudi basist Dragiša Uskoković-Ćima je član originalne postave EKV, pridružil pa se jim je dve leti za Markom in igral na albumu ˝Neko nas posmatra˝ ter na številnih živih nastopih v tem obdobju. Za klaviaturami ja užival Dejan Tomović, ki je sodeloval z mnogimi zasedbami, kot so Vampiri, Karizma, Filigrani...
Navdušil je tudi kitarist Theodore Yanni, ki je zaslužen za novi zvok EKV na albumu ˝Ljubav˝. Poleg tega albuma je produciral tudi albuma ˝Samo par godina za nas˝ in ˝Dum Dum˝ in bil gostujoči kitarist tako na albumih EKV, kot tudi na njihovih koncertih. Njegova najbolj izpostavljena vloga kitarista je v pesmi ˝7 dana˝, kjer je na koncu pesmi odigral izjemen solo.
Po koncertu sem imela priložnost se s člani zasedbe tudi pogovoriti, vendar si bom, iz neizmerne ljubezni do EKV, za objavo celotnega prispevka vzela nekaj več časa. Tokrat vam ponujam nekaj minutni glasbeni tretma s sinočnjega žura.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…