Aesthe Clinic е специализирана частна клиника по естетична пластична хиругрия и козметична дерматология. Свържете се нас на телефон +359 700 11 900 или посетете youtube.com/aestheclinic където можете да намерите видео отговори на често задавани въпроси.

Намерете ни и на facebook.com/aestheclinic където да откриете специални промоции за приятели на Есте Клиник.

Съвсем от скоро в България съществува коренно различна процедура, която е базирана на процедурата липофилинг. Мастната тъкан, която се взема от пациента, се изпраща в Швейцария, чрез посредничеството на фирма "Cryo-Save", която има представителсто в България - cryo-lip.com В специализирана лаборатория, от мастните клетки на пециента се размножават (култивират) стволови клетки.

Тяхната функция е вече мастната тъкан на пациента, обогатена с тези стволови клетки, в която тъкан се съдържат на 10 мл / 5 милиона стволови клетки. След месец и половина, вече обогатената с тези пет милиона стволови клетки, мастната тъкан се изпраща обратно за България и вече готовата обогатена тъкан, може да бъде инжектирана където и да е в областта на лицето. Може да бъде инжектирана в скулите, назолабиалните гънки, за оформяне на брадичка.

Функцията на стволовите клетки в случаят е, да участват в ангеонеогенезата -- това е процес на изграждане на организма на нови съдове до мастната тъкан, която е инжектирана където и да е в областта на лицето от 36 до максимум 72 часа. Мастната тъкан, която е инжектирана от една манипулация ще остане там където е инжектирана тази тъкан и ще остане жива т.е тя ще се захрани.

Моделирането на лицето със стволови клетки и мастна тъкан е двуетапен процес, като на първия етап се взимат мастните клетки за да бъдат изпратени в Швейцария, където да се размножат стволовите клетки, да се смесят с мастната тъкан и като говот продукт да бъдат върнати обратно в Есте Клиник и да бъдат инжектирани в лицето или тялото.

Голямо предимство е това, че мастната тъкан, която е вече изпратена в Швейцария, бива съхранявана в специална банка и винаги от нея могат да се произведат стволови клетки, ако пациента желае друга процедура и те да бъдат отново изпратени в България, готови за инжектиране в лицето или която и да било друга област на тялото.

Д-р Ильо Стоянов
Естетичен Пластичен Хирург и мениджър на Aesthe Clinic

Campaign by Video Involver - facebook.com/videoinvolver

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…