Marie-Monique Robin, die al drie andere documentaires op haar naam heeft staan over biodiversiteit en patenten op leven, kwam daarbij steeds de naam Monsanto tegen en ging daarom op onderzoek uit naar het bedrijf zelf.

Aanwezig in 46 landen, is Monsanto marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en wordt het stilaan één der meest controversiële bedrijven in de industriële geschiedenis. Sinds de oprichting in 1901 vocht het bedrijf rechtszaak na rechtszaak uit vanwege de dubieuze samenstelling van haar producten. Heden ten dage heeft het bedrijf zichzelf gepositioneerd als 'levenswetenschapsbedrijf' dat zich streng houdt aan de waarden van het duurzaam ondernemen. Gebruikmakend van tot dusver ongepubliceerde documenten en getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici, schetst
De Wereld volgens Monsanto een nauwgezet beeld van een industrieel Rijk, gebaseerd op leugens, botsingen met de Amerikaanse regering, chantage en corruptie, dat wereldleider is geworden in de genetisch gemanipuleerde gewassenproductie - dit alles zonder enige controle op en respect voor de effecten die haar producten hebben op de natuur en de menselijke gezondheid.

Intussen onderdrukt Monsanto eerlijke informatie hierover, houdt zijn producten zo lang mogelijk op de markt en ontloopt zijn verantwoordelijkheid.

In Nederland hebben zij het bedrijf De Ruiter Seeds overgenomen in 2008.

Actie's Greenpeace.nl naar Monsanto
greenpeace.nl/System-templates/such-resultate/?all=monsanto

Meer
antimonsanto.come2me.nl/

Zie meer over info over Monsanto op de volgende link van Wikipedia
nl.wikipedia.org/wiki/Monsanto_(multinational)

en.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…