The Hogeschool Utrecht (HU) in Amersfoort has relocated to a new building where different disciplines can share a collective space. The ground floor spatially connects through to the first floor through stairs and large voids. The sightlines this design choice creates encourage spatial awareness, orientation and transparency and makes for easy encounters and dynamism. The floors higher up along the red face of the building are more peaceful, but they also enjoy the spatial transparency created by the voids. As a direct result of the neutral floors and the white, homologous ceilings, the overall quality of the building’s interior is calm and collected. Some of the walls are carried out as ‘poster walls’: walls with portions covered in collages, posters or banners, that can be modified by the users of the HU.
The formal language of the unique elements is orthogonal, with three basic types: white, wood and multi-colored. Special interior elements for the different courses also have large, easily interchangeable lettering painted on.

Location: Amersfoort, the Netherlands

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…