Η Ικαρία είναι ένα μικρό και απομονωμένο νησί του ανατολικού Αιγαίου, το οποίο από την αρχαιότητα αποτέλεσε καταφύγιο για 'απροσάρμοστους' αλλά επίσης και για έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό αιωνόβιων ανθρώπων, οι οποίοι απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και την ξένοιαστη ζωή της. Ανέγγιχτη από την ανθρώπινη παρέμβαση, η Ικαρία αποτελεί σήμερα την τέλεια τοποθεσία για ηλικιωμένους που αναζητούν μια χαλαρή, αλλά γεμάτη ζωή, συνταξιοδότηση.

Ο κύριος Σταμάτης Μωραΐτης, 103 ετών, ζει μαζί με τη γυναίκα του στην Ικαρία. Γεννήθηκε στις αρχές του πολυτάραχου 20ου αιώνα και έχει βιώσει πολέμους, αρρώστιες και ξενιτιά.

Εγκατέλειψε το νησί του φεύγοντας με μια βάρκα, επιστρατεύτηκε κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ύστερα μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου έκανε οικογένεια και ξεκίνησε την επιχείρησή του. Πριν τριάντα χρόνια, όταν οι γιατροί τού διέγνωσαν καρκίνο του πνεύμονα, αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί του με τη γυναίκα του Ελπινίκη, για να πεθάνει ήσυχα. Ωστόσο, ο ικαριώτικος αέρας, το φαγητό και το καλό κρασί του νησιού είχαν, όπως φαίνεται, διαφορετικά σχέδια για τον κύριο Σταμάτη, ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή του έχοντας την ενέργεια ενός εφήβου.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…