Downtown Los Angeles is in the process of reinventing itself as a thriving hybrid community. One key component of this goal is the adaptation of old, existing
industrial buildings into mix residential and work/live lofts. It is this creative and genuine adaptation process that sprouted the concept of The Cocoon. When we moved into this loft, we analyzed and explored the existing conditions and elements presented by our then-newly repurposed place, and utilized these to create an adaptive dwelling that could be reinterpreted as "home." The extension of the machine room of the freight elevator of this previously sweatshop-building happened to be an extension of the ceiling. This 11’x9’ void became the perfect opportunity to adapt a bedroom and incorporate several other elements in the design to enhance the loft, such as exterior views, ambient lighting through the use of translucent materials, incorporated lighting, material application, and spatial geometry.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…