For Gørill Kvamme er Merket for god design et bevis på at Neue Design Studio har bra saker på gang. Neue får sine kunder med på å søke om Merket, opplever god mediedekning – og de syntes at det å skrive søknader til Merket er en god, men tidkrevende, investering.

Oppsummering av innholdet i filmen:

Gørill Kvamme er daglig leder og rådgiver i Neue Designstudio, et ungt byrå med senior designere. Siden oppstarten i 2008 har Neue Design Studio mottatt Merket for god design to ganger. Gørill opplever at å motta Merket har stor intern verdi for dem.

– Å motta Merket er en stor ære. Vi er rett og slett stolte, forteller hun.

Hvem er det som initierer en søknad til Merket for god design?

– Neue Designstudio jobber med kunder som ofte har liten erfaring med å utvikle nye visuelle identiteter. Dermed har de óg lav kjennskap til designbransjens utmerkelse, Merket for god design. Dette er en opplæringsjobb og innsalg som Neue gjør ovenfor sine kunder. Norsk Designråd markedsfører hva søker og mottaker får igjen av å motta Merket for god design, og dette gjør det lettere for Neue å skape entusiasme hos kunden, forklarer Gørill.

Hva slags medieoppmerksomhet har dere opplevd rundt Merket for god design?

– Neue har opplevd forskjellig respons på de forskjellige Merkene de har mottatt. De fikk mye oppmerksomhet for Visit Nordkyn både i inn- og utlandet. Dette var i form av direkte henvendelser til både byrået og til destinasjonen Nordkyn, de ble blogget om og omtalt i media, fortsetter lederen for Neue Design Studio.

– Visit Nordkyn vekket nok ekstra medieoppmerksomhet på grunn av profilens unike form og innhold. Profilen utvider oppfatningen av hva visuell identitet er, og representerer noe nytt i det den tar i bruk statistikk og teknologiske virkemidler for å ha en levende og dynamisk logo.

Værdata, i form av vindretning, vindstyrke og temperaturen ute definerer dagens logo for Visit Nordkyn.

Hvordan er det å skrive søknaden til Merket for god design?

– Å skrive en søknad til Merket tar mye tid. Men, det er en god investering da man tvinges til å gå tilbake til start og se på prosessen, ambisjonene og målsetningen og evaluere om man har nådd de målene man ønsket. En søknad til Merket er en hensiktsmessig og fin måte å oppsummere prosjektet på, både for byrået og for oppdragsgiver.

– Men, selve deltagelsen og festen (søknadsavgift og deltagelse på Designdagen) koster en del. Men, igjen, det er en god investering totalt sett, både for miljøet og for selve designprosjektet, avslutter Gørill Kvamme i Neue Design Studio.

Neue Design Studio had mottatt Merket for god design for:

Visit Nordkyn
Nye Horisonter

Medvirkende:

Gørill Kvamme, daglig leder, Neue Design Studio
Videoproduksjon: Kristian Paulsen
Intervjuer: Eline Strøm-Gundersen

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…