1a part del reportatge de l'ESCOLAB_ 2010

L'ESCOLAB_ vol ser una zona temporalment autònoma productora de riquesa col·lectiva. Llenguatges, codis, eines i funcions. Preceptes que mostrin altres formes de fer amb la vida.

ESCOLAB_ neix de la necessitat d'avançar de manera decidida enfront de la tristesa i la impotència dels governants de la vida. El sistema ens roba la nostra producció i la tanca amb llicències propietàries, amb la precarització del treball i de la força de la invenció col·lectiva.

ESCOLAB_ vol crear un joc ideal en un entorn rural, un cercle màgic per l'economia del dò, per una economia del p2p, una economia generosa de les relacions socials, una abundància col·laborativa, una compartició entre iguals.

ESCOLAB_ vol ser un laboratori transdisciplinar on compartir desitjos, codis, fonts de coneixement, essències singulars de coneixements múltiples. Un multivers d'estiu, temporal, on els cossos i els cervells puguin acomodar-se. Plantarem llavors de mediactivisme, llavors artístiques, tecnològiques, d'energies lliures, i també llavors de bones idees, de desitjos singulars i col·lectius, des de la necessitat d'innovar i d'inventar nous prototips mentals.

ESCOLAB_ vol facilitar la creació de conceptes, codi, maquinari i conceptes lliures, altres energies, experimentació audiovisual, escultures, textos, obres lliures per al comú. Un laboratori des de l'esdevenir i per al futur.
No hi ha mètodes, només una llarga preparació col·lectiva i cooperant, productora d'eines per atacar la realitat a nivell local i global.

ESCOLAB_, com a dispositiu per la generació de projectes poètics, polítics, artístics, tecnològics que en la seva telecomunitat obri nous territoris transversals d'acció col·lectiva per un èxit col·laboratiu, betatest d'un món on càpiguen molts mons, un món molt altre, un món on el desig no desconegui l'economia i l'art, on la ciència estigui al servei de les necessitats d'aquest altre món necessari i possible, un món que portem més de 10 anys creant.

Onze dies per pensar horts p2p, per diagramar comuns de tots els colors i mides, per explorar junts, lliures i desitjants, en un medi ambient ecosòfic, un veritable hub de pol·linització i llibertat. Un transductor de sabers, de desitjos. Una interfície i un laboratori per passar onze dies que ningú oblidarà

aterratge del 19 al 29 d'agost de 2010 a Sant Pere de Torelló
[Nautarkia, un espai en la natura concebut i creat
des del codi obert per jugar, compartir i crear]

telenoika.net

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…