Performanssi taidekoulutuksen puolesta

Ryhmä Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin opiskelijoita esitti performanssin taidekoulutuksen jatkamisen puolesta. Performanssi tapahtui torstaina 20.10. 2011 klo 15.00 kävelykadulla Lanunaukion suihkulähteen luona.

Viimeaikoina erilaiset Lahden kulttuurialan opetuksen kaventamistoimet ovat olleet pinnalla. Lamk:n elokuva- ja tv-ilmaisun koulutusohjelma on jo päätetty ajaa alas, ja nyt Opetusministeriö esittää vähennettäväksi vielä 22 aloituspaikkaa lisää. Seuraavana lakkautuslistalla ovat kuvataiteen ja musiikin koulutusohjelmat. Kulttuurialan opiskelijoina haluamme osoittaa tukemme taiteen moninaisuudelle ja ottaa kantaa aiheeseen performanssin muodossa.

Performanssi kuvaa eräänlaista viimeistä ehtoollista ennen kulttuurivapaata Lahtea. Tilaisuus on järjestelmällinen, seremoniamainen ja sanaton. Opiskelijat esittävät "taiteilijoita" ja heidän kämmenselkiinsä on maalattu tunnettuja suomalaisia maalauksia esittäviä kuvia. Mukana on myös tummaan pukuun pukeutunut henkilö, joka ohjaa "taiteilijat" vuorollaan suihkulähteen luo pesemään taiteen käsistään. Kädet kuivataan valkoiseen pyyhkeeseen, johon ehkä jää jälkiä maalauksista tai sitten ei jää. Tämän jälkeen "taiteilijat" siirtyvät kauemmaksi seisomaan ja jäävät yleisöksi tapahtumalle.

Valokuvat: Antti Sepponen

Kappale: Philip Glass -

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…