Actes reivindicatius del 7 de novembre del 2009 a Perpinyà en motiu dels 350 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus.

A les 16:33 vaig començar la gravació, desprès de fer unes quantes fotos, mes o menys me vaig situar a la midat de on era la capçalera, ja feia uns 20 minuts que havia començat ha circular, i com podeu veure a un pas reeixit i vaig gravar 10 minuts lo que deixa el Yotube, per veure el final amb los gendarmes acompanyant-mos.

La manifestació sortiré a les 4 casi be en punt de la Plaça de Catalunya
encapçalada per la banderola oficial "ESBORREM EL TRACTAT"
seguida perla banderola del CORRE-LLENGUA
la banderola d'Òmnium
les associacions culturals
els grups d'animació
els sindicats
les associacions, plataformes i finalment els partits polítics

350 anys després del Tractat dels Pirineus (7/11/1659), que va tenir per conseqüència la divisió de la nació catalana, i l'obertura d'un llarg procés d'aculturació i de declivi de la llengua catalana a les terres del nord, d'ara endavant franceses, un text votat pels representants del poble nord-català (el Consell General) torna a donar les seves cartes de noblesa a la llengua catalana i el seu dret a existir aquí.
Aquest text, la Carta a favor de la llengua catalana, votada fa quasi 2 anys, proposa nombrosos avanços ambiciosos. El problema és que aquest text no és pas aplicat ! De moment és només aquí per fer bonic !
Aprofitem la manifestació catalanista del 7 de novembre per, entre les reivindicacions presentes, reivindicar l'aplicació estricta de la Carta !

LA NOSTRA LLENGUA CATALANA HA DE VIURE !

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…