„A Mátrix ott van mindenütt. Körülvesz bennünket. A világ az, amit a szemedre húztak... és elfedi az igazságot. Azt, hogy rabszolga vagy egy börtönben, amelyet nem fognak fel érzékeid. Börtön az agyad számára. A Mátrix számítógéppel létrehozott álomvilág. Feladata: ellenőrzés alatt tartani minket, hogy az emberből végül egy elem legyen."

Morpheus (Laurence Fishburn)

"Neo: Miért fáj a szemem?
Morpheus: Még sosem használtad.."

"Nem mondtam, hogy könnyű lesz.. csak azt mondtam, igaz.."

"Neo: Tudom mit akarsz elérni..
Morpheus: Próbálom felszabadítani a tudatod.. de csak az ajtót mutatom meg.. aztán neked kell belépni rajta.."

"A test nem élhet tudat nélkül.."

"A Mátrix egy rendszer, ez a rendszer az ellenségünk.. De mikor benne vagy és körbenézel üzletembereket látsz, tanárokat, ügyvédeket, ácsokat, azokat akiknek meg akarjuk menteni a tudatát.. De amíg a Mátrixban élnek részei a rendszernek, és ettől az ellenségeink, meg kell értened, a legtöbb közülük nem érett meg a valóságra.. És sokuk úgy megszokta, oly gyógyíthatatlanul függ a rendszertől, hogy foggal-körömmel védeni fogja."

"Neo, előbb utóbb rájössz Te is amire én.. más dolog ismerni az utat, és járni rajta.."

"Tudom, hogy ott vagytok.. Most már érzem.. Tudom, hogy féltek.. Féltek tőlünk, féltek a változástól.. nem ismerem a jövőt, nem azért jöttem, hogy elmondjam hogyan fog végződni a háború.. Azért jöttem, hogy elmondjam hogyan kezdődik.. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek amit eltitkoltak előlük.. Megmutatom nekik milyen a Világ.. nélkületek.. A szabályok, ellenőrzés, határok és korlátok nélküli Világot.. Egy olyan Világot, ahol minden lehetséges... Hogy utána hogyan folytatjuk? Az csak rajtatok múlik.."

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…