La candidatura Anticapitalistes ha protestat avui a la seu del Departament de Benestar Social i Família. Aquesta és la cinquena acció directa de campanya després de l’ocupació de la seu nacional de CiU, la seu de CataluyaCaixa, la Borsa de Barcelona i la botiga central de Telefònica a Barcelona.

Un grup activistes de la candidatura, entre elles la cap de llista per Barcelona Esther Vivas, han intentat ocupar la seu del Departament de Benestar Social i Família per protestar contra les retallades practicades en les ajudes socias per aquest Departament com la Renda Mínima d’Inserció (RMI). Els i les activistes no han pogut irrompre dins la seu degut a una forta presència policial dels Mossos d’Esquadra que ho han impedit.

Els i les activistes portaven un ròtol que rebatejava el Departament amb el nom de “Departament de Malestar social i retallades a les famílies”. Esther Vivas ha afirmat que: “és una vergonya que el govern retalli les ajudes socials als més dèbils i al mateix temps hagi eliminat l’impost de successions. Les retallades d’aquesta Conselleria són un exemple flagrant de com s’està fent pagar la crisi als i les que no en són responsables. Es criminalitza i s’estigmatitza la pobresa.”

Els i les manifestants han denunciat la política del Departament i les retallades i la intervenció policial que ha impedit l’ocupació.

Amb aquesta acció Anticapitalistes ha volgut denunciar de nou les retallades en les polítiques socials que fan pagar el cost de la crisi als sectors més dèbils de la societat, mentres que els seus culpables continuen enriquint-se a costa de la situació.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…