De 2de show van de tweede avond is geschoten door Pyrovision uit Oostenrijk. Heel veel van het bedrijf gehoord maar nog nooit eerder live door de crew van Freakpyromaniacs gezien dus we waren erg benieuwd wat deze mannen van plan waren.

De show begon zeer leuk en dat met een heel simpel idee. Laat een man horen op band die snurkt alleen de fluit die we kennen laten we horen doormiddel van vuurwerk (Fluiters). Zeer leuk bedacht en het publiek waardeerde dit. De Jury zal het ongetwijfeld ook niet gemist hebben.

De rest van dit eerste stuk hoor je de man wakker worden en aan zijn radio draaien waardoor je een aantal keren een ander stuk muziek hoort waarna hij een lekker nummertje vind die hij blijft luisteren. Dit alles gaat gepaard met goed vuurwerk op het juiste moment en goed passen bij de muziek. Een totaal ander idee dan dat we dag ervoor van Igual te zien kregen met diverse stukken muziek.

Maar ook hier zie je het gebruik van cakes en de timing die sommige cakes gewoon niet hebben. Ik blijf dat erg jammer vinden vooral als de rest van de show goed in elkaar ziet.

Daarna gaan we verder naar een wat serieuzer stuk. De stukken worden goed getimed en ik moet zeggen dat het vuurwerk en de kleuren echt passen bij de muziek.

Op 11 minuten en 30 seconden begint er 1 van mijn favoriete stukken uit deze show. Vooral de crackling bommen vond ik erg goed overkomen. Daarna zien we de twee minuten vuurwerk zonder muziek en naar keuze van de schieter in te vullen. Daar word eigenlijk al het volgende thema ingezet. Ik vond dat er door elk bedrijf te weinig mee gedaan werd. Ze konden hier helemaal los gaan en persoonlijk zou ik dit altijd aan het begin doen en de meeste lieten geen echte goede indruk achter terwijl ze hiermee alle vrijheid hebben.

Pyrovision koos er dus voor om alleen maar falling leafs te schieten die overigens wel erg goed waren en deze door te zetten naar het volgende stuk wat tevens de finale is van een mooie show.

Ik persoonlijk vond het niet de beste show van de competitie maar ze zijn wel 1 van de weinige die bijna alle regels opgevolgd hebben die verbonden zijn aan het schieten van een show op Nuits de Feu en dat levert net die extra punten op waarmee ze denk ik de eerste plaats hebben binnen gehaald.

Proficiat Pyrovision!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…