El 26 d’octubre Corcada va estrenar, fent temporada fins al 6 de novembre, Pessoa, o que o turista deve ver al nou equipament La Seca-Espai Brossa (Barcelona)

Pessoa és autor d’un llibre anomenat Lisboa, o que o turista deve ver, una guia de Lisboa que pretén ser un catàleg personal i subjectiu de les coses i els llocs que mereixen ser visitades en aquesta ciutat, jutjant la ciutat i la seva gent per una mirada inquieta i crítica. Precisament, aquesta ciutat és el lloc on s’hi troben amuntegades les personalitats més diverses. I és aquesta idea de ciutat la que Pessoa utilitza com a metàfora de si mateix; ell vol ser, i resulta ser, una ciutat sencera en el seu interior. Aquí construim el paral·lelisme de l’obra:

La ciutat és Pessoa, nosaltres som els guies i l’espectador és el turista.

La idea de situació és senzilla: quan el públic arriba es troba dins d’una petita, fragmentada i sinecdòtica ciutat. Els intèrprets en són els habitants, tots ells heterònims de Pessoa. És la idea pessoana del drama em gente, de l’univers resumit en un instant amb els mínims comuns denominadors.

Fent aquest paral·lelisme entre Lisboa i Pessoa, el públic/turista presenciarà una escenificació de postals/escenes que, si a la ciutat són les places, els museus, els edificis, etc., en l’obra és un recorregut per la més variada i interessant creació literària de l’autor portuguès.

a partir de textos de Fernando Pessoa

direcció i dramatúrgia de Joan Fullana

coproducció amb La Seca-Espai Brossa.

amb Pablo Rosal, Laura López, Xavier Martínez, Eulàlia Bergadà, Pasquale Bavaro i Gori Matas

ajudants de direcció
Cinta Moreno
Joan Tomàs Martínez

composició musical
Gori Matas
Joan Fullana

escenografia
Xesca Salvà

vestuari
Albert Pasqual

il·luminació
Elisenda Rodríguez

construcció d’escenografia
Xesca Salvà i Xisco Perelló

assessorament a la selecció de textos
Joan Tomàs Martínez i Lucia Pietrelli

il·lustració
Tonina Matamalas

disseny gràfic
Miquel Albertí

producció
Andreu Garrido (UmésDos)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…