Ingen har klart å gå til den smeltende Nordpolen om sommeren. Nå skal de erfarne polfarerne Cecilie Skog og Rune Gjeldnes gjøre et forsøk sammen. Pulk er byttet med kano. Hva som vil møte dem i den arktiske drivisen er ukjent.

Det er drømmen om å krysse store råker i åpent vann som driver Cecilie og Rune. Deres håp er å få padle store deler av den 1000 km lange turen. De har 55 dager på å rekke frem til en isbryter som skal plukke dem opp på Nordpolen. Kommer de ikke frem i tide havner de i en håpløs situasjon.

Eventyrerne Cecilie Skog og Rune Gjeldnes har hver for seg markert seg med ekspedisjonsrekorder. Likevel er de svært forskjellige. Cecilie begynte med turer og fjellklatring. Rune har marinejeger bakgrunn. Dette er deres første tur sammen og nå gjelder det å finne en felles stil som passer dem begge. Vi følger dem gjennom humørfylt trening og forberedelser.

Sommeren 2011 starter ekspedisjonen fra Canada. Kanoene blir lastet med mat og utstyr. Med en vekt på 130 kg hver skal de slepes over skrugarder, små isflak og sprekker. Under dem truer det flere tusen meter dype havet.
De har med seg 5 kameraer som for første gang dokumenterer en ekspedisjon i Arktis som er i ferd med å tine…

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…