In 2008 a visitor’s comments room featured cork walls for visitors to post their hand written comments. In 2010 this was updated to a ‘Twitter wall’ – a live comments feed projected onto the gallery wall from visitor’s SMS messages or ‘tweets’. The Twitter wall allowed the public and gallery visitors to comment on the work within the Turner Prize Nominee Exhibition.

Hellicar and Lewis (the programmers that built the wall for us) searched Twitter in real time to create a stream of public commentary, with another stream to allow curators to promote specific comments and editorialise the Twitterverse’s commentary.

Installed at Tate Britain, London
October 2010

Designed by A Practice for Everyday Life
Programmed by Hellicar and Lewis

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…