Kotona ja koulussa Tansaniassa

Millaista on tavallisen lapsen elämä kehitysmaassa? Uutisiin se pääsee vain, kun tapahtuu jotain ikävää – tulee kuivuus ja nälänhätä, rankkasateet ja tulva tai sota.

Tavallinen elämä ei ole uutinen. Lapset elävät arkipäivää ja käyvät koulua ympäri maailman. Lapset ovat kaikkialla samanlaisia, mutta on elämässä isoja erojakin. Mitä, kun ei ole sähkövaloa netistä puhumattakaan? Mitä, kun samassa luokassa on sata oppilasta ja koulukirjoja ei ole?

Valokuvaaja Terho Aalto ja toimittaja Hanna Antila-Andersson kävivät viime vuonna ottamassa tästä selvää. He viettivät muutaman viikon neljän 10–11-vuotiaan koululaisen kanssa heidän kodeissaan, kouluissaan, koulumatkoillaan ja kotiaskareissa, maalla ja kaupungissa. Kotona ja koulussa -ohjelma kertoo Tansaniasta, mutta sadat miljoonat kehitysmaiden lapset eri puolilla maailmaa elävät samanlaista elämää.

Kotona ja koulussa -ohjelma on tehty kouluja varten. Sen on tuottanut Msingin ystävyysseura ry, joka on Hämeenlinnan seudulla toimiva kansalaisjärjestö. Vuodesta 1991 alkaen seura on toteuttanut useita ruohonjuuritason kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä tansanialaisten järjestöjen ja naisryhmien kanssa.

Msingin ystävyysseura on kiertänyt suomalaisilla kouluilla kertomassa elämästä kehitysmaissa, erityisesti Tansaniassa. Ystävyysseuran aktiivit ovat jo lupautuneet kiertämään esityksen kanssa Hämeenlinnan ja Janakkalan koulut kuluvan Unicef-vuoden aikana. Julkistamisen jälkeen ohjelma on vapaasti ladattavissa ystävyysseuran verkkosivuilta.

Kotona ja koulussa on rahoitettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…