Bonnier Properties is building a new shopping centre in Hornstull. Until the inauguration, the area can simply be described as a messy and noisy construction site that nobody wants to stay in. But unfortunately it is now inevitable.

So, to make life more enjoyable and tolerable for all the people living in Hornstull, we decided to use the downsides with a construction site and turn it into something positive.

In a construction tunnel we installed projectors, speakers and kinect sensors. We created a digital artwork designed as a virtual, interactive forest. The sensors registered the people passing the projection surfaces, which made the forest grow and change. Via a main screen, the visitors were given the possibility to interact directly with the installation and to help the forest grow.

Even Facebook, Twitter and Google+ acted as inflows to the forest to create content. To enhance the experience of the installation we also developed a sound design, adapted to the daily parts.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…