Zolang Europa fiscaal niet rechtvaardig, is een nieuw Europees Verdrag over verdere budgettaire verstrenging niet aanvaardbaar!

Hoe los je de schuldencrisis in Europa op?
Europa legt noodlijdende Lidstaten een zwaar bezuinigings- en besparingsplan op, gekend onder de naam "SIX-Packs van Europa". Nu wil Europa nog een stap verder gaan in deze richting en vraagt het aan de lidstaten om een nieuw verdrag goed te keuren. Hierdoor beloven staten dat zijn geen tekort hebben op hun overheidsbegroting. Dit betekent heel concreet dat je als lidstaat geen monetaire politiek kunt voeren als het economisch slechter gaat. Een dergelijk verdrag heeft een verstikkend impact op de Europese Economie.
Dit is niet de juiste aanpak.

Het kan anders !
Reguleer eerst de financiële markten en laat het grote geld niet ontsnappen. Er is genoeg geld om alle burgers in Europa koopkracht te geven, minimumlonen en een deftige sociale zekerheid. Vakbonden weten hoe. Pas als de financiële markten onder controle zijn, kan er gesproken worden over een nieuw Europees Verdrag. Lees hier "onze syndicale SIX-Packs".

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…