Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Laura Jansen) spreken lachend over hun vriendschap en verleden als vrienden. Op een van hun eerste optredens samen (Vollanalog! 5 november 2011, Muziekgieterij Maastricht) was Orgel Vreten nog niet gecreëerd en hadden ze nooit kunnen dromen hoe deze twee mannen en hun geliefde Hammonds ontvangen zouden worden in een uitverkochte Effenaar in Eindhoven enkele maanden later.

Ze worden met de camera gevolgd vanaf hun allereerste optreden tot en met -toen actueel- hun laatste memorabele optreden op Lowlands.
Momenteel treden de heren nog steeds op.

Maar zoals Giel Beelen zegt: "Het is geen radio muziek!"

De ups en downs, de orgel gevechten, de kennis van gerenommeerde muzikanten (Spike, Pablo van de Poel, Bertus Borgers, Tren van Eckenvoort, etc.) als wel de enige orgel bouwer van Nederland loodsen je als kijker door een turbulent jaar van deze muzikanten.

In deze documentaire zie je de wereld van Orgel Vreten en het ontstaan van het idee. Wat is dat eindelijk zo'n Hammond/Leslie orgel? "Battle'en" de mannen ook in real life? En wat maakt deze muzikale samenwerking nou zo speciaal? Wat zijn de toekomst plannen voor deze muzikale mannen en hoe krijgen de heren telkens dat lompe analoge instrument op het podium?

Zijn het de authentieke Hammond orgels, of is het de strijdlust om samen op deze manier muziek te maken waardoor hun eerste "echte" optreden in de Effenaar zo snel uitverkocht was?

Zijn deze mannen gewoon bezig met hun eigen idee en wordt dit op zo'n manier opgepikt door het publiek terwijl ze deze populariteit helemaal niet verwacht hadden?
Vang een glimp op van de belevingswereld van Robin en Thijs en ervaar als toeschouwer hoe dit muzikale stel de wereld verovert met hun Hammonds en iedereen aanzetten tot Orgel Vreten!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…