Webkamerával rögzített istentisztelet (rossz a képminőség, a kép és a hang néha szétcsúszik) az Agapé Gyülekezet Kemencei Közösségében 2012. Húsvét Vasárnap.

Az igehirdetést (melynek célja nem teológiai viták generálása, hanem az Egyház figyelmének újbóli ráfordítása arra, ami bekövetkezik hamar; amiben van bátorságunk hinni) több hónap intenzív kutatás előzte meg, de ezúttal csak "ennyi fért bele" mindabból, ami a munka során összegyűlt.

Referencia anyag (linket nem szúrhatok be, tiltja a portál):
* Zola Levitt: Izraeli szerelmi történet (könyv; kiadta: Knapp Klára 1977.)
* Pastor J D Farag tanítás sorozata "Why the rapture..." egy másik videó-megosztó portálon (angolul)
* Mark Hitchcock - The Timing of the Rapture 1-4 rész egy másik megosztón (angolul)
* A "Rapture Ready" honlap, rengeteg jó anyag van rajta (angolul)
* A Szolnoki Gyülekezet (pont hu) honlapján "Ketten a malomban" címmel olvasható írás az elragadtatásról, de van cikk a végidőkről is: pl. "Influenza, pápa, Jackson" (ezeket most fedeztem fel, 04.22-én)
* Az apokalipszis hét jele: érzékelhető... (talán) a Viasat History-n leadott magyar szinkronos ismeretterjesztő film egy másik videó-megosztó portálon (összemos dolgokat a Jelenésekből, de érdemes megnézni...)
* Érdemes megnézni "A hét pecsét titka" c. videót (kb. 42 perc) egy másik megosztón, magyar nyelven - nagyon jól érzékelteti az apokaliptikus eseményeket (azzal a kitétellel, hogy nem akar állást foglalni - és nem beszél az elragadtatásról)
* A Koránra való hivatkozás a 17. szúra 104-ből van, forrás: Internet (csak azért, hogy a félreértéseket elkerüljük, utána lehet nézni...)

Az igehirdetés első részében elhangzott kijelentésekhez (Jelenések könyvének felosztása néhány kortárs teológus szerint) még hozzáteszem, hogy a 7. fejezetben két síkon zajlanak az események: a földön a 144.000 elpecsételése (7:1-8), míg a mennyben már ott van az elragadottak serege (7:9-17), akik a Bárány előtt állnak, aki még nem jött vissza a földre - azaz lehet, hogy az elragadtatás a 6. pecsét feltörése (a kozmikus jelek, amiről pl. Jóel is ír) után következik be.

De érdemes még utánanézni:
* mit tanított a korai egyház az elragadtatásról (Szíriai Efraim? iratai 16 évszázaddal ezelőttről)
* mit mondott Szt. Malakiás 1136-ban a leendő pápákról
* mit mondanak a csillagászok a várható napkitörésről - a Daily Mail cikke: "Hurrikánszezon a Napban" magyarul is elérhető
* hogyan kommentálja az amerikai katasztrófa-előrejelző intézet (Predictive Science, San Diego, California) a jelenkort, szerintük mi várható
* miért azonosítják egyre többen a jelenlegi monetáris világrendszert a Nagy Babilonnal?
* kivel/kikkel azonosítják a Jelenések 13 és 17 fejezetekben leírt két fenevadat más bibliakutatók
* mit jelent a judaista (akár a Messiás-hívő zsidó) szemléletben a 120 szombatéves ciklus (ennyi idő adatott a teremtett világnak)
* mit jelent az, hogy 2012-13-14-ben három napfogyatkozás esik a zsidó naptár szerint Av 1-re, és mit jelent a 2014-15-ben a négy holdfogyatkozás - kettő Peszach-kor, kettő Rosh Hashanah idején (lásd "Rapture - Spring 2012?" 1-6 rész egy másik videó-megosztón, angol nyelvű)
* mit mondtak már a 80-as évektől kezdve a világ vezető politikusai (pl. G. Bush) az új világrendről
* milyen háttérszervezetek manipulálják a világpolitikát, és milyen céljaik vannak
* mi az a Kriszlám...?
* mit mondott Hetesi Zsolt (ELTE) 2008-ban a föld kimerülő energiaforrásairól 2012-re nézve, illetve arról, miért nem lehet megújuló energiaforrásokkal helyettesíteni a fosszilis energiahordozókat (másik videomegosztón elérhető)
* mit mondott Balogh Béla a XXI. Kambucha napon tartott előadásában (és mindezt anélkül, hogy egyetértenénk az asztrológiai hátterével, inkább a gazdasági és természettudományos érvei a fontosak - csak érdekességként) arról, hogy milyen időket élünk meg most

* némileg új fejleményként (05.12.) ajánlom a morningliberty pont com 2011. 12. 15-i internetes cikkét, amelyben egy 43 perces videóbetét van (többek között) arról, hogyan épülnek fel az amerikai kormány bunkerei a 2012-es katasztrófa elől való menedékhelyként az elit számára. Netán tudnak valamit, amit mi nem?

A legtöbb kérdésre rengeteg (és néha egymásnak ellentmondó) válasz található az Inerneten; de aki kutat, szembesülni fog azzal, hogy saját hite, meggyőződése és ismeretei alapján kell szelektálnia abból az információ-kavalkádból, ami körülvesz bennünket.
A tévedés ugyan benne van a pakliban, de ezzel együtt tételesen kisebb veszélyt rejt magában, mint az, ha a homokba dugnánk a fejünket, és azzal ámítanánk magunkat, hogy semmi nem változik meg az előző két évtizedhez (vagy akár az utolsó évszázadhoz) képest.

Legyen Isten áldása rajta.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…