In het kader van de Toekomstverkenning Kunst en Techniek organiseert Stichting Toekomstbeeld der Techniek twee startbijeenkomsten in Amsterdam (NIMk, Keizersgracht 264).

Op 26 april stond de vraag centraal welke rol techniek speelt in kunst(re)presentatie. Sprekers zijn Annet Dekker, Geert van der Snickt en Ysbrand Hummelen.

Over Geert Van der Snickt

Geert Van der Snickt behaalde zijn Master in de Conservatie-Restauratie in 2003 waarna hij twee jaar als onderzoeker werkte voor het SALUT project (Study of Advanced Lastertechiques for the Uncovering of polychromed works of arT) aan de Artesis Hogeschool. Sinds 2005 is hij als navorser verbonden aan de AXI²L (Antwerp X-ray Instrumentation and Imaging Laboratory) onderzoeksgroep van het Departement Chemie van de Universiteit Antwerpen, dat geleid wordt door prof. Koen Janssens. Hij werkte in die periode aan zijn thesis met als titel: James Ensor’s pigments studied by means of portable and synchrotron radiation-based analysis: identification, evolution and degradation. Vanaf 2012 analyseert hij schilderijen met het XRF scanning instrument dat recentelijk ontwikkeld werd binnen de AXI²L groep (M. Alfeld en prof. K. Janssens) en de TU Delft (prof. J. Dik).

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…