Kitesurfing i vågor växer runt om i världen och även här hemma i Sverige. Så inför i år har vi bestämt oss för att köra 2 stycken vågkite-camps/clinics med inriktning på strapless kitesurfing, i Varberg. En helg under våren och en under hösten med en reservhelg för att kunna få så bra förhållanden som möjligt. (Reservhelgerna: Vår 2-3 juni. Höst 6-7okt)

Campet är både för dig som har börjat ta dig ut i vågorna på en vågbräda och för dig som kitesurfar med en twintip men vill ta steget till vågbrädan.
Och även kunna träffas och umgås med andra surfare och inspireras av varandra.

Arild Kristiansen (Rip Curl och Cabrinha teamrider) är arrangör och instruktör för wave kite clinic. Han driver Surfskolan i Varberg som nu är inne på sitt åttonde år med kurser i kitesurfing vågsurfing och S.U.P. Arild har under 10 års tid surfat jorden runt och pushat Strapless kitesurfingen i Norden.

Arild om Campet: 
Under dom senaste åren har jag sett fler och fler som kitesurfar med vågbräda i Sverige och Strapless kitesurfing blir bara större och större. Det tycker jag är superkul, så att kunna träffas en helg och surfa ihop och kunna få ut nya kitesurfare i vågorna samtidigt som det blir lite av en kick-off inför sommarsäsongen här i Varberg är kul.

Upplägget under helgen är att både ha en del teoretiska genomgångar om olika brädor/ kites för olika förhållanden och kitesurfstiler i vågen. Vi kommer att prata om hur man surfar olika förhållanden som onshore, sideshore, backside och frontside, strapless airs, top och bottom turns i vågen mm samtidigt som vi är ute och testar oss fram i vågorna, med direkt feedback från Arild. Det kommer finnas en fotograf som både fotar och filmar så man får med sig lite material hem från helgen.

Man har med sig egen utrustning men det kommer finnas möjlighet att demoköra nya brädor och vågkites från Cabrinha och RRD. 
Det kommer även finnas tillgång till Vågsurfbrädor och Stand up paddle-brädor under helgen.

Helgens upplägg (i stora drag):
Fredag. 
Vi träffas i Apelviken och kör en liten free surfsession för dom som redan är på plats inför helgen.

Lördag. 
Morgongenomgång och planering inför dagen vart vi skall surfa mm. Surf fram till Lunch.
Teoripass och efterlunchsurf resten av eftermiddagen. Grillning och kanske lite utgång på kvällen.

Söndag. Morgongenomgång och spotcheck inför dagens surf, ut i vattnet fram till lunch och efter det sammanfattning av helgen och prisutdelning för bästa våg, bästa air, bästa wipeout mm. Feta priser från Surfers!

(Gå in på Facebook och bli vän med Surfskolan Varberg för senaste info ang campet)

Pris 1500kr inkl en lunch och en grillning. Visar det sig att vi bara har vind en dag kostar det 1000kr.


Har du frågor, ang boende mm maila eller ring Arild på 0707986522 info@surfskolan.nu.
Samarbetspartners: Surfers, Cabrinha Rip Curl och ICA Kvantum Varberg Arrangör: Surfskolan Varberg
RSS

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…