De volgende ochtend vroeg vertrokken we vanaf vliegveld Weeze (Duitsland) richting Faro, om daar door te rijden naar Beach & Sport resort Alfamar in Falesia, naast Albufeira (Portugal). Hier hadden we met 9 atleten 3 huisjes, een mooie krachtruimte, een wat verouderde atletiekbaan en een super crossparcours tot onze beschikking. Daarnaast had onze begeleiding van Trainingskampen.nl een massagetafel voor ons geregeld en doordat een van de atletes fysiotherapeute van beroep is en een andere atleet sportarts waren we van alle gemakken voorzien om blessures te behandelen en vroeg te voorkomen. Ook werd voor een van de atleten speciaal gist-vrij brood geregeld en doordat er goede contacten waren met de lokale farmacie konden naalden geregeld worden voor de nodige dry-needle behandeling en het prikken van blaren (auw!).

Training op het crossparcours met Bernard.
Mijn trainingen gingen aanvankelijk nog wat stroef door mijn hamstring blessure, maar door de warme zon en de massages van Joost werd dit steeds soepeler. Na een halve week trainen ging ik steeds lekkerder lopen wat op de laatste dag zelfs de uitspraak "je bent in vorm Zuidema, je gaat een dik PR lopen in Hoorn" tot gevolg had bij Joost. Ben erg benieuwd of hij gelijk gaat hebben, in ieder geval ben ik beter in vorm terug gekomen dan dat ik heen ging.

In zo'n omgeving komen de atleten helemaal tot rust doordat je er alleen maar bezig kunt zijn met het voorbereiden van je lichaam op de volgende training. Goed eten, veel slapen en rustig kletsen op een terrasje over wedstrijden en andere bezigheden maken het dat je helemaal de goede motivatie krijgt om alles er uit te persen in de komende wedstrijden. Het is heerlijk om je anderhalve week lang helemaal topsport-atleet te voelen en te merken dat je in zo'n korte tijd al verbetering kunt behalen in de trainingen.

Komend weekend zal ik gaan hazen in de A-serie van de 3000m tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse, en wellicht daarna nog een 1000m lopen. Het zal voor mij pas echt losbarsten tijdens de 1500m tijdens de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn, waar ik hoop in de snelste serie te mogen starten. Als de weergoden ons dan goed gezind zijn kan er misschien wel wat moois gebeuren!

Bron: mennozuidema.nl

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…