Frauke gjorde stor succé med Endangered. Fullsatta föreställningar och fina recensioner.
I Endangered har den konstnärliga processen tagit sin utgångspunkt i ett undersökande av organiska material, där tillstånd, essens, karaktär och kvalitet formar grunden till skapandet. Endangered-gruppen har gjort en forskningsresa till Gotland, Enheten för Arkeologi och Osteologi, Högskolan på Gotland och samarbetat med Göteborgs Naturhistoriska museum och Världskulturmuseet.
Föreställningen Endangered bjuder in till templets stilla tid, där olika rumstider flätats samman. En stilla tid, men fylld av förväntan. I stillheten svävar frågor. Är epoker som förflutit, kulturer som förfallit närvarande? Med butohkroppens uttryck utforskas människans rum och tid, som en rörelse in och ut, och genom templet. Scenbilden är insvept i en värld där skuggor spelar. Scenografi, kostym och ljusdesign sätter scenen i omvandling, som en förlängning av dansen, med en växelverkan mellan öppet och slutet. Kostym, scenografi, ljus och musik sammanflätas i ett samspel med butoh-kroppens estetiska dimensioner.

Sagt om Endangered: Frauke, Caroline Lundblad heter hon civilt, har skapat en egen genre. Eller hellre, hon är en egen genre. Det är märkligt att en så uttrycksfull konstnär är så dold i vårt kulturliv. Frauke borde vara ett affischnamn, vida spritt. Det visuella i hennes dans har passande dimensioner för sådan exponering. Men butoh framförs inte med buller och bång. Det starka sitter inuti. GöteborgsPosten 7 maj 2012. Lis Hellström Sveningson
Spelades 4-9 maj 2012 på Atalante
Dans och koreografi: Frauke/ Caroline Lundblad. Musik: Henrik Åström. Kostym: Matilda Larsson. Scenografi: Åsa Thureborn. Ljusdesign: Viktor Wendin. Produktion: GoldDigger Productions.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…