Från Göteborgs Dans & Teater festival 2012 på scenen Atalante.
Hamlet II: exit ghost tar sig an Shakespeares klassiska text från flera olika håll. Föreställningen undersöker de tankar, motiv och metaforer i texten, som handlar om minne och tvivel. Den gestaltar den tvekan och handlingsförlamning som Hamlet känner inför det våld han ombeds utföra och som Ofelia tvingas till av rådande omständigheter.
Texten är en helt ny bearbetning av Shakespeares klassiker och egentligen inte, som titeln antyder, en uppföljare utan ett sätt att undersöka några av Shakespeares odödliga retoriska figurer och två unga människors öde. Föreställningen är också ett sätt att försöka närma sig ett av världslitteraturens stora verk genom att arbeta med några utvalda tankar och bilder och genom att göra den pjäs som beskrivs i verket, till själva formen för undersökandet.
De två skådespelarna på scenen spelar rollerna som Hamlet och Ofelia, men förvandlas till Gertrud och Polonius när det krävs för att berätta historien. Det hela blir en lek med identiteter, vilket sätter Hamlets och Ophelias galenskap och ständiga tvivel i fokus. Förutom de två skådespelarna ser vi även Jörgen Dahlqvist, video och live redigering, samt kompositören Kent Olofsson, ljud och liveelektronik, på scenen.
TEXT, REGI, KOSTYM: Jörgen Dahlqvist. MEDVERKANDE: Linda Ritzén & Rafael Pettersson. KOMPOSITÖR: Kent Olofsson. LJUSDESIGN OCH LIVELJUS: Johan Bergman. TEKNIK OCH KAMERA: Johan Nordström. KAMERA: Nils Dernevik. PRODUKTION: Jörgen Dahlqvist
teatrweimar.se/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…