oylerwu.com
themtoo.com
dwell.com

Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception. This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames. The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work. The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work. In its orthographic, or ‘straight on’ view, the wall forms a meticulously organized series of patterns easily recognized by the viewer. As the viewer moves around the wall, its three-dimensional qualities reveal a more complex system of deep sectional cavities, twisting surfaces, and material densities. The experience is meant to build on an ‘on again/off again’ system of pattern legibility, using optical effects as a means of provoking engagement in the work.

Screenplay was designed for Dwell on Design 2012.

Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun

Special thanks to Dwell on Design, Norman Supply Company and M&K Metals.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…