visaulem.es - xeresa.es/ - corresendes.zobyhost.com
Distància: 11 quilòmetres
Temps: 4 hores
Dificultat: Mitjana

Aquesta ruta ens durà pels antics corrals que queden al terme de Xeresa, i si be tots estan en desús, la seua ubicació i els seus voltants encara ens fan imaginar o recordar una època no massa llunyana en la que la vida era dura però senzilla.

Començarem la ruta a la porta de l'Ajuntament on podem trobar un piló amb el mapa de la ruta. En aquest panell podrem buscar els diversos corrals pels que transcorrerà la nostra ruta: Corral de Milhores, Corral del Tio Pepe (o de Foquio), Corral de l'Obrer y Corral de les Cabres.

El mapa ens dirigirà cap a la part Est del poble seguint el passeig Fronton fins al Ravalet on hi ha un panell indicador amb algunes de les nombroses sendes i PRs que hi han per les faldes del Monduver.

Podrem seguir el curs del Barranc del Monduver per la pista forestal, uns 2km fins arribar a un encreuament on les marques de PRV-153 ens conduiran cap a la dreta. Als 100 metres, deixant una variant de la senda que ve de la dreta, el camí passarà a ser la senda que seguirem, primer passant a pocs metres del primer corral (Corral de Milhores) y per la font del Monduver (on podrem tastar l'aigua que naix al cor de la muntanya).

Comença ara una forta rampa que ens durà fins al Picaio, un excel·lent mirador que els dies de cels nets ens mostra Eivisa, el Montgó, el port de Gandia, l'alt de les Creus de Tavernes...

Girant a l'esquerra trobarem una pista forestal que seguirem casi un kilòmetre fins trobar un panell informatiu. Pocs metres després, a l'esquerra, trobarem un gran pi i baix la seua ombra, el Corral del Obrer. Es un bon lloc per a descansar perquè hem arribat a la meitat de la ruta.

Tornant fins al panell informatiu, podrem vorer que en la banda d'enfront de la pista comença la senda que ens durà cap a baix per a arribar en poc de temps al Corral del Tio Pepe, també conegut com a Corral de Foquio.

Ara tindrem dues opcions: una mes suau i senzilla però llarga que serà desfer camí fins al Picaio; i un altra mes curta però dura. En aquesta segona opció continuarem baixant pel camí que passa pel Corral de Foquio. Després d'entravessar el barranquet del la Mina D'Or amb una corba a la esquerra una curta pujada ens deixa a un encreuament. Estem baix del Picaio i hem de pujar-lo per la empinada senda que tenim a la dreta, per a poder baixar a la font del Monduver.

Ara en la font, desfarem camí durant uns pocs metres i deixarem a l'esquerra la senda per la que hem pujat abans. Ya estem en la senda que ens mostrarà al poc el Corral de Milhores que hem deixat a la dreta i la Serra Falconera amb el Molló de la Creu (si mirem al Sud). Ara ve una forta baixada, que ens mostra l'immens mos que li ha pegat a la muntanya la pedrera de Gualde, i la Font del Carritx.

Agarrarem ací de nou la pista forestal que amb 3km de baixada acabarà de nou en el poble.

xeresa.es/ - corresendes.zobyhost.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…