Uw oplossing voor de Distributie van Medicatie en Medische Hulpmiddelen!
De afdeling spoedeisende hulp moet, in tegenstelling tot de OK, tegelijkertijd een groot aantal verschillende producten beheren voor verschillende patiënten. Het systeem moet eenvoudig, intuïtief en zeer snel in gebruik zijn. Het moet zeer betrouwbaar zijn met een zo laag mogelijke downtime. Bovendien mag er vooral geen storing optreden wat de verstrekking en het beheer van medicijnen zou kunnen verhinderen.

Om de logistiek te verbeteren moet het systeem ook 3 tot 4 dagen kunnen werken alvorens de producten moeten worden aangevuld.

De hieronder voorgestelde oplossing werd ontworpen voor een afdeling SEH met een capaciteit van 90 tot 100 patiënten per dag met +/- 350 productreferenties en productvoorraden die variëren tussen 3 en 70 stuks per referentie. Deze oplossing biedt 4 dagen voorraad, waarbij het systeem ook wordt gebruikt als apotheek van wacht voor andere nacht- en weekenddiensten.

De belangrijkste vereisten:

- Veiligheid: De toegang tot alle geneesmiddelen wordt beveiligd. Alleen een door het systeem herkende gebruiker wordt toegelaten. De identificatie gebeurt via het (bestaande) systeem van het ziekenhuis (biometrisch, chipkaart, contactloze kaart, streepjescode).

- Foutloos recept: Dankzij de EDD-technologie© Beldico I.S. (Electronic Drug Detection) wordt het recept opgemaakt bij het nemen van een product uit de lade. Elk product wordt geïdentificeerd in een cel die het wegnemen of terugplaatsen van het product detecteert. Gevoelige producten bevinden zich in een automatische verdeler (type Vendo) en het recept wordt opgemaakt via een touchscreen op de centrale kast dat vervolgens de opdracht voor afgifte van het product geeft.

- Gebruiksvriendelijkheid: Voor het gebruik van het systeem is geen specifieke informaticakennis vereist. Alles gebeurt via een touchscreen waarop men intuïtieve opdrachten kan geven.

- Systeemsnelheid: Alle software is gebaseerd op de "Fast user switching"- technologie, die geen laadtijd voor de software vereist. Deze technologie verhoogt de uitvoeringssnelheid bij het nemen van een product en voorkomt wachttijd.

- Traceerbaarheid: Elke productbeweging wordt herkend en getraceerd. Op elk moment kan men zien aan wie, door wie, welk product werd toegediend.

- Betrouwbaarheid en storingsbeheer: Bij stroomuitval komt een manuele ontgrendeling tot stand voor elke kast om bij de producten te kunnen. Bij het opnieuw in werking stellen zullen alle productbewegingen opnieuw moeten worden toegewezen aan patiënten via een toewijzingsmenu op het touchscreen. Iedere stroomuitval wordt beheerd via het systeem. Een monitoringsysteem op afstand brengt ons snel op de hoogte van eventuele schade. Zo kunnen we direct ingrijpen.

- Gemakkelijke upgrade en wijziging: Het hele systeem is gebaseerd op de plug & play-technologie, die een gemakkelijke en snelle wijziging van de machineconfiguratie mogelijk maakt bij productwijzigingen of gewijzigde voorraadaantallen. De upgrades en softwareverbeteringen worden rechtstreeks door ons studiebureau behandeld.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…