Spinz je začel svojo glasbeno pot že kot najstnik v majhnem obalnem mestu Oxnard v Kaliforniji. Kot raper in izvajalec se je pojavil v zlati dobi hip-hop glasbe, v času in prostoru, ki zajema bistvo njegovega današnjega glasbenega ustvarjanja. S svjo skupino The Dirt Farmers je nastopal z izvajalci kot so Talib Kweli, Atmosphere, The Roots, Xzibit, Body Count idr. Kaj dela v ZDA priznani raper v Sloveniji? - Spinz staršev ni poznal, odraščal je v sirotišnici in sredi nasilja ulic. Glasba je bila njegova rešilna vrv iz okolja, v katerem se otroci že pri 14ih učijo streljanja.
V Slovenijo je prišel pred 5imi leti kot igralec in pozneje trener baseballa. njegovo moštvo Zajčki je leta 2005 osvojilo naziv evropskih prvakov.
Danes dela z glasbeniki kot so dj Umek, Leeloojamais, Alex Long, Sausages, Edo Maajka, Frenkie in ekipo FM Jam iz Tuzle. V letu 2005 je izdal svoj prvi solo album z naslovom The Road less travelled, ki je bil nominiran za najboljši alternativni rap album leta. 15. fabruarja lani pa je izšel njegov drugi solo album Life, Love & The Low End (URB Magazine "Best Foreign Album of 2007","Next 1000 Artist") ki je v celoti nastal v Švici in je pravzaprav prvi v trilogiji albumov, ki naj bi izšli še letos.
Spinz se bo z (Ivom Rimcem - bobni, Lovrom Ravbarjem - saksofon, Rokom Lopatičem - bas in klaviature - Leeloojamais) naslednjič slovenski publiki predstavil 6. junija v klubu Jawa v Lescah, 28. avgusta pa v sklopu festivala Trnfest.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…