atrij Kneževe palače / Zadar / 15.06.2012.

Posljednjih nekoliko desetljeća grad Zadar doživio je značajnu transformaciju postavši jedno od najbrže rastućih urbanih središta u zemlji. Što sve čini dimenzije urbane transformacije grada te na koji su način one utjecale na njegov kulturni razvitak, a posebice u pogledu nezavisne kulturne produkcije?

Što danas karakterizira odnose nezavisne scene, donosioca odluka u kulturi i kulturnih institucija Grada Zadra? Koji su gorući problemi koji muče lokalne kulturne organizacije i kako naći rješenje? Koju ulogu u ovim procesima može odigrati Clubture, nacionalna mreža organizacija u nezavisnoj kulturi?

Na tribini govore: Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport, dr.sc. Željka Tonković, asistentica na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, i Davor Mišković, predsjednik mreže Clubture. Tribinu će moderirati Katarina Pavić, koordinatorica mreže Clubture.

Doktorat pod naslovom „Društvene mreže aktera u kulturnom i kreativnom sektoru kao pokazatelj razvojnih potencijala – primjer grada Zadra“ Željka Tonković obranila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njezini istraživački interesi uključuju teme iz područja kulturnog i urbanog razvoja te društveni kapital i mreže. Izlagala je na više međunarodnih konferencija te se usavršavala na radionicama i ljetnim školama iz područja urbane sociologije.

Davor Mišković je kulturni radnik iz Rijeke. Trenutno radi u neprofitnoj organizaciji “Drugo more” gdje se njegov posao sastoji od slekcije programa, izvršne produkcije, fundraisingai PR-a. Također radi kao istraživač kulturnog sektora, aktivno sudjelujući u kreiranju kulturnih politika i u upravljanju kulturnim institucijama i mrežama. Po obrazovanju, trenutno je na doktorskom studiju sociologije na Sveučilištu u Zagrebu. Predavao je organizacijsku kulturu i kulturni menadžment na kulturalnim studijima na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Radio je sedam godina u Ministarstvu kulture i bio je vanjskih suradnik više kulturnih organizacija, agencija za istraživanje tržišta, novina i časopisa. Davor Mišković predsjednik je mreže Clubture od 2009. godine.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…