A short impression of the exhibition 'Quasar, the universe nearby' that opened in June, 1999.

Solve the mystery of Extra Terrestrial life, find out wether Elvis is still alive and investigate UFO’s.

An exhibition for a star observatory. We gave the visitors access to the "Quasar High Security Computer System'. The moment they log in a few cases are presented. Aliens spotted!, Life on Mars!, etc. Tabloid style. They get to investigate the case. When they do, a hacker breaks into the system and raises questions by showing how principles in astronomy work.

In Dutch:

Quasar, het heelal nabij

Quasar te Hoeven is een sterrenkundig onderzoekscentrum met als doelgroep jongeren. De expositie bevat veel wetenschappelijke informatie, bijna zonder dat je het in de gaten hebt. Doordat je zelf met deze informatie aan de gang gaat zul je er veel van onthouden. Het begint met een krantje dat op scholen wordt uitgedeeld. Daarin staan koppen als: ‘Vreemd licht gesignaleerd’, ‘Plotseling was er een enorme krater’ en ‘Het Rosswell-incident’. Eenmaal in het centrum kun je aan de hand van enkele cases onderzoeken of er leven mogelijk is op een andere planeet, of de maanfoto's wel echt zijn en of er UFO's bestaan. Je ontdekt dat als je vanaf een ver weg gelegen planeet naar de aarde zou kijken, daar nu pas het licht van de aarde aankomt, zodat Elvis nog live te zien is.

In de permanente expositieruimte staan drie grote telescooponderdelen opgesteld waaromheen de exhibits zijn ondergebracht. De software bij de tentoonstelling geeft de uitleg en stuurt je daarbij naar objecten of naar zeer eenvoudige exhibits, zoals: wat weegt mijn colablikje op Mars of op Jupiter?

More info on our website: woutersontwerpers.nl/item/quasar

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…