A short impression of the regional visitor and nature centre located in a pleasant castle near Bruges. Opened in June, 2006.

The scenery of the castle and the beauty of its surrounding nature served as a source of inspiration for the design of the Bulskampveld Castle near Beernem-Bruges. These days, a regional reception centre and Nature and Environmental Visitor Centre are located in the castle.
The regional reception tour starts in the vestibule. There are still sheets draped over the furniture. As soon as you disturb the peace and quiet, a complete story will spring to life. The subsequent areas of the exhibition are also designed to show the various aspects of the region. The stately lanterns for example, containing scaled models of ancient structures in the region, or the whispering wallpaper that reveals murders that were committed and spreads the latest rumours. Next, a painting that transforms in keeping with the history of the landscape invites you to influence the future. The last inhabitants seem to have left a collection of curiosities.
A newly built section was recently added to the castle. This is where the Nature and Environmental Visitor Centre is located. The exhibits are as symmetrical as French gardens, and contain all the information about the domain and its participants, which visitors can see displayed on the walls and on examination tables. Visitors are invited to enter the outside areas through interactive exhibits.

In Dutch:

Kasteel Bulskampveld - een streekonthaal en natuurcentrum ondergebracht in een sfeervol kasteel te Beernem, nabij Brugge

De sfeer van een kasteel en de schoonheid van de natuur hebben in Bulskampveld bij Beernem-Brugge als inspiratiebron gediend voor de inrichting. In het kasteel zijn nu een streekonthaal en een Natuur en Milieu Educatiecentrum ondergebracht.

Het streekonthaal vangt aan in de hal. De lakens hangen hier nog over de meubels. Zodra u de hier aanwezige rust verstoort, komt een heel verhaal tot leven. Maar ook de volgende ruimtes geven met hun inrichting facetten van de streek weer. Zoals de statige lantaarns waarin maquettes zijn gevat of bij fluisterbehang dat ons deelgenoot maakt van de moorden en laatste roddels. Een schilderij dat meeverandert met de geschiedenis van het landschap nodigt u vervolgens uit om de toekomst te beïnvloeden. Een rariteitenkabinet lijkt door de laatste bewoner te zijn achtergelaten.

Het kasteel is recentelijk vergroot met een nieuwbouwgedeelte. Hierin is het Natuur en Milieu Educatiecentrum ondergebracht. Hier heeft de opstelling de symmetrie van een Franse tuin gekregen, met in haar bladerwanden en onderzoekstafels alle informatie over het domein en zijn actoren. Met behulp van interactieve exhibits wordt u als bezoeker verleid om het buitengebied in te trekken.

More info on our website: woutersontwerpers.nl/item/bulskampveld

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…