A la vida diaria ningú va subtitulat.

Pots dir que saps escoltar?
Aquí tenim l’oportunitat de començar a aprendre’n…

Realment sabem molt poc del càncer i ens sorprendríem si ens poséssim a investigar i a mirar la quantitat de casos que desconeixem. A molts de nosaltres si ens preguntessin que són els laringectomitzats segurament no podríem respondre i potser, seria la primera vegada que sentiríem a parlar sobre ells. D’aquí la meva curiositat per atansar-me a ells i mostrar-vos una petita pinzellada d’algunes de les persones afectades, sense oblidar-nos de les persones que les envolten.

Els laringectomitzats són aquelles persones afectades pel càncer de laringe, que com a conseqüència d’haver-los-hi extirpat es queden sense parla. La laringe és on es troben les cordes vocals, les quals, en vibrar amb el pas de l’aire, produeixen els sons. La veu és l’element més important en la comunicació, per això aquesta pèrdua és un problema important per al pacient laringectomitzat, que en un principi, es pot arribar a sentir aïllat, deprimit i infeliç. Afortunadament hi ha mitjans per restablir la comunicació amb l’entorn, de manera que la rehabilitació de la veu s’ha d’intentar el més aviat possible.

“No és el mateix escoltar que sentir”. Ells només demanen aquella naturalitat en el dia a dia. Només demanen que se’ls escolti, sinceritat, paciència, que no els donin la raó quan no se’ls entén, i milers i milers de comes que si us paréssiu a escoltar, veuríeu la grandesa i la força en i de les seves paraules.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…