In opdracht van Theater aan de Stroom maakte ik voor de toneelvoorstelling ‘Eer Respect’ enkele videoclips. Deze 'flashbacks' leiden ons door het verhaal...

Eer Respect
co-productie Theater aan de Stroom & de fluistercompagnie

tekst: Lutz Hübner
vertaling: Anny Sempels
regie: Guy Thys & Eric Kerremans
muziek: DJ Nicolaz
spel: Ronny Smet, Souliman De Croock, Leen Dendievel, Pascale Wouters, Thomas Claessens

Twee allochtone jongens en twee meisjes van gemengde origine maken samen een uitstap naar de kust. Wat een volmaakte dag moet worden, eindigt in een nachtmerrie, die hun levens compleet overhoop haalt. Eén van hen is dood, twee zijn aangehouden en de vierde is aan het herstellen van steekwonden. Het is de taak van een politiepsycholoog om uit te vinden wat er gebeurd is.

Lutz Hübners dynamische toneelstuk over jongeren in een multiculturele maatschappij en de botsing van hun opvattingen veroorzaakte wegens de gelijkenis met waargebeurde feiten bij zijn première in Duitsland (2005) een heftige controverse, waardoor de opvoering ervan een tijdlang verboden werd. Vorig seizoen kende het een succesvolle revival in Groot-Brittannië. Theater aan de Stroom en de fluistercompagnie brengen de Vlaamse bewerking van dit beklijvend en confronterend drama, dat zowel jong als oud zal aanspreken.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…