Limburg is een zalige sportprovincie
De laatste jaren is er serieus geïnvesteerd in de uitbouw van het sportlandschap. Zodat ook jij, net zoals elke ander Limburger de kans krijgt om op een kwaliteitsvolle manier aan sport te doen.

Sportaccommodatie
Ben je een (professioneel) atleet? Dan kun je de laatste jaren terecht in heel wat nieuwe
sportaccommodaties. De topsporthal van Noliko is een treffend voorbeeld.
Maar ook als recreatief sporter ging je er op vooruit: het unieke Limburgse mountainbikenetwerk van maar liefst 1.000 km is maar één realisatie op het vlak van sportinfrastructuur.

Talent
Naast sportaccommodatie is er aandacht voor sportief talent. Talentvolle sporters moeten alle extra groei- en ontwikkelingskansen krijgen. Daarom ontwikkelen we samen met de verschillende sportfederaties bijzondere trainingsprojecten. Een goed voorbeeld is het project Topjudo in Lommel.

Iedereen
Het is natuurlijk de bedoeling dat élke Limburger begint te sporten: niet alleen goed voor je, maar ook plezant. Iedereen: dat is ook iederéén. Daarom is het Limburgse G-sportbeleid uitgegroeid tot het meest geïntegreerde en uitgebouwde G-sportbeleid van Vlaanderen. Als het provinciebestuur, de sportfederaties, de lokale sportclubs en vooral de vele sportvrijwilligers goed samenwerken is Limburg een zalige sportprovincie. Voor àlle Limburgers.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…