25. ožujak 2012. AMFITEATAR DOM MLADIH SPLIT! PREDSTAVA ZA DOM MLADIH I NEZAVISNU SCENU!

Predstava PROCES PROTOKOL SPLIT nastala je u produkciji nezavisne scene Splita za vrijeme XONTAKTa koji se bavi održivim razvojem nezavisne izvedbene umjetnosti u Splitu i kao temu ima upravo nikad dovršeni centar za nezavisnu umjetnost Dom mladih.

Dom mladih u Splitu je izgrađen 1979. i nije nikad završen upravo zbog nemara politika gradske uprave.

Centar Dom mladih je sjecište nezavisne suvremene izvedbene umjetnosti, slobodnih penjača, skejtera, plesnih klubova, suvremene plesne scene, glazbene underground scene, nezavisne kinomatografije.

Kroz predstavu kroz koju se proteže tema birokacije i protokola pokušali smo prikazati zamor i uzaludnost procesa u kojem se udruge i nezavisna kultura nalazi na južnom djelu Hrvatske pokušavajući iznijeti direktno svoj problem u kojem je upravo sama paradigma PROMJENA zamotana floskula u raznim dopisima i izvještajima.

Udruge iz gradskih prorčuna dobivaju toliko male iznose koji nisu dovoljni ni za ostvarenje jedne malo ozbiljnije produkcije. Predstava PROCES PROTOKOL raskrinkava proces kafkijanskog stanja te upravo kroz direktan apel želi konačne promjene u administraciji loklane uprave i vlasti kako bi konačno premostili agoniju problema za opstanak koja zadržava prirodni razvoj nezavisne scene i kulture mladih zadnjih dvadeset godina i primoriti vlasti da se ozbiljno pobrinu za opstanak ovog djela aktera civilnog društva.

Hrvoje Cokarić i Nela Sisarić

POSJETITE NEZAVISNU SCENU U DOMU MLADIH I PODRŽITE AKTERE I RADNIKE U KULTURI!

Autorski projekt: Hrvoje Cokarić, Nela Sisarić i Tonči Bakotin Ruzina

Režija i dramaturgija pokreta: Hrvoje Cokarić i Nela Sisarić

Glazba: C_Bastard

Kamera: Marin Zorić

I akteri: Mijo Jurišić, Vanda Boban, Ivan Perić, Sanela Marković, Franko Bušić, Velimir Delonov, Petra Kovačić…i drugi

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…