ENTER THE FUNNEL / 20 oktober t/m 2 december / Krabbedans Eindhoven

Designers:

BAO YAO FEI
SANNE SMITS
YVONNE KWOK
TESS VAN ZALINGE
YOHJI VAN DER AA
JEFFREY MONTES
GIJSJE RIBBENS
MIQUEL BOUTENS
CHARLOTTE GREEVEN
DAVID LAPORT
DJINN ZIJP
EEFJE WIJNINGS
ESTHER KRUYER
JOSINE HEUTS
MATTHIAS LOUWEN
MORTA GRISKEVICIUTE
POUL BROUWER
SABINE STAARTJES
ROBIS KOOPMANS

Modebelofte 2012 │ENTER THE FUNNEL

Modebelofte 2012 in de Krabbedans presenteert in deze zesde editie de mobeloftes van morgen. Mode items van de meest veelbelovende eindexamenstudenten, geselecteerd door Carlo Wijnands, bevolken de surrealistische Camera Obscura wereld van Niek Pulles (HEY NIEK): ‘Portal to a new World… enter the funnel’.

Opening:
Zaterdag 20 oktober 13:00 uur

Fashion consultant en scout Carlo Wijnands, lid van de raad van advies van de Amsterdam International Fashion Week, selecteert uit de diverse eindexamenmodeshows van Nederlandse en Vlaamse academies het meest veelbelovende talent. Resultaat is een overzicht innovatieve, experimentele en ongekende ontwerpen, als publiekelijk debuut. Gepresenteerd in de exceptionele setting vormt de jaarlijkse Modebelofte in de Krabbedans een must voor zowel vakpubliek als modeliefhebbers.

Niek Pulles, alias HEYNIEK visualiseert ideeën door middel van film,fotografie en materiaal experimenten. Hij studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven met o.a. de film ‘Patch Up Pull Over’.
Een experimentele modefilm waarmee hij in 2011 de Fashion Film Competitie won op het International Film Festival Rotterdam.

HEYNIEK werkte vervolgens voor en met PostPanic, David Wilson, Massive Music, Cake Film en Pablo Delfos. In 2012 ontwierp hij voor NIKE o.a. een interactieve installatie voor het event 'The Romance of Running' in het VondelparkPaviljoen.

Afgevaardigde studenten van: KABK Den Haag, ArtEZ Arnhem, WdKA Rotterdam, Rietveld Academie Amsterdam em FIA Arnhem, Fashion Masters

Modebelofte 2012 vormt met de focus op modevormgeving een uniek en veelzeggend onderdeel van de Dutch Design Week. De opening vindt plaats tijdens de openingsdag van de Dutch Design Week, op zaterdag 20 oktober 2012.

Logo by Stefan Glerum
Video + Exhibition design by Niek Pulles

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…