Reportatge de la exposició “Un jardí singular. Ceràmica d'Iznik. Segles XVI i XVII”.
Museu de Ceràmica de Barcelona (Palau de Pedralbes).
Del 8 d'octubre de 2012 al 3 de març de 2013

El Museu de Ceràmica de Barcelona presenta per primera vegada a tot l’estat una exposició que mostra un conjunt d’obres d’Iznik (Turquia), procedents de la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa i de col·leccions privades barcelonines. Produïdes en el moment àlgid de l’imperi Otomà, quan Istanbul era l’epicentre comercial i cultural de l’Orient Mitjà, l’interès d’aquesta ceràmica, tan cobejada pels millors col·leccionistes, resideix en la seva ornamentació floral, que reprodueix la vegetació autòctona, tulipes, clavellines i jacints entre d’altres, i en els vius colors turqueses, vermells, rosats, verds, maragdes i porpres, insòlits fins aquell moment a Europa. “Un jardí singular” és un passeig per la desconeguda i influent ceràmica d’Iznik, però també per la història de les flors i el gust per la decoració floral, des dels teixits fins als tractats de botànica, passant per la incidència dels florejats en la ceràmica catalana. La mostra, que és la darrera que es podrà veure al Palau Reial de Pedralbes abans del trasllat al nou edifici del DHUB, ubicat a la plaça de les Glòries, es podrà visitar a partir del dia 9 d’octubre de 2012 i fins al 3 de març de 2013. (+info: museuceramica.bcn.es/expo/frmexpo01.htm)

La banda sonora d'aquest reportatge és del compositor Roger Subirana (rogersubirana.com), el seu títol és "Wherever you are" del seu àlbum "Land of Silence". Aquest tema musical té drets d'autor i s'ha sol·licitat permís per a la seva utilització en aquest reportatge.
Rodat amb una Canon EOS 60D, amb les òptiques Tokima AT-X 11-16 mm f/2.8 i Canon EF 50 mm f/1.4. La estabilizació de les imatges s'ha fet amb un trípode Manfrotto.
La edició s'ha realitzat amb Premiere CS4.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…