Under rubriken

"Den digitala revolutionen – föreställningar om den 21a århundradet"

föreläste professor Håkan Hydén och doktoranden/musikern Stefan Larsson på vetenskapsfestivalen i Göteborg den 10 maj 2009. För att utmana sig själva och presentationsformen i sig tog Stefan Larsson med sig delar av sitt band, the Three man combo, och varvade föreläsandet med musik som släppts under Creative Commonslicens. På så vis ville de uppnå vad de kallade en metapedagogisk poäng – att prata om samhällsförändring och lagstiftningens utmaningar som har att göra med digitalisering och samtidigt in practice ha testat ett sätt att variera den starka upphovsrätten med hjälp av Creative Commons.

Håkan stod för det mesta av föreläsandet och Stefan Larsson för musiken och lite av föreläsandet. Föreläsningen/föreställningen filmades under enkla former och du kan se den här, uppdelat i två delar:

Föreställningen/föreläsningen inkluderar:
- Musikintro
- ”Från industrisamhälle till informationssamhälle”
- Musik: The darling conceptions of your time
- En kamp mellan föreställningsvärldar (conceptions)
- Samhällsförändring i termer av paradigmskifte
- Musik
- Motsägelser i domen mot The Pirate Bay

Håkan Hydén och Stefan Larsson är forskare i ett projekt om Cybernormer - normbildningsprocesser i unga nätkulturer, knutet till Rättssociologiska enheten vid Lund universitet, och är finansierat av KK-stiftelsen. Se cybernormer.se
för musiken: se stefanlarsson.info och myspace.com/threemancombo
Vill du se ett klipp med enbart musiken kan du göra det här ubetoo.com/player.aspx?mediaid=16142

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…