9 november Trouw Amsterdam: Bart B More, RipTide, WANNABEASTAR, TWR72, NT89

10 november Tivoli Utrecht: Bart B More, RipTide, SHMLSS, Baskerville

Rauw doet voor het eerst in lange tijd weer een dubbele aflevering, zowel in Trouw Amsterdam als in Tivoli Utrecht gaat de vermaarde feestmachine van Rauw huishouden. Het wordt een hele speciale aflevering: opperhoofd en spreekstalmeester Joost van Bellen is er (vanwege schrijverij aan dat boek van hem) niet en dat betekent dat alles mag wat God, de Duivel en Joost van Bellen zelf verboden hebben. De enige restricties zijn dat het binnen de wetten van de clubs moet vallen en dat je een ander geen strobreed in de weg legt. Dus: als de kat van huis is dansen de muizen keihard op tafel.

Kom je als kat, muis of tafel verkleed, of iets dat daar redelijkerwijze op lijkt, dan staat je ook nog eens een verrassing te wachten.

En de programmering liegt er niet om. In Joost’s eigen woorden: ‘ Als ik Rauw doe moet ik daar zelf staan draaien, wat betekent dat er nauwelijks plek is voor andere Nederlandse dj’s die eigenlijk absoluut op Rauw thuis horen. Tijdens dit weekend geef ik de scepter over aan allen die in de Rauwfamilie thuis horen en die de laatste tijd geweldig goed en internationaal bezig zijn.’

In beide steden staat Bart B More als smakelijk hoofdgerecht op het menu, de Nederlandse dj die eigenlijk nauwelijks meer in Nederland draait, maar de wereld overvliegt en succes heeft van Australië tot Azië tot Noord Amerika. Bart heeft er lang over gedaan om zijn verleden in Nederland van zich af te schudden en heeft met zijn hit ‘Brap’ op Boys Noize Records eindelijk bewezen dat hij een van de beste en meest toonaangevende producers en dj’s van het moment te zijn, en scoort hit na hit op de Rauw dansvloeren en ver daarbuiten.

Ook op beide locaties staat RipTide acte de présence te geven en dat is maar goed ook. In Van Bellen’s woorden: ‘RipTide is de absolute kroonprins van Rauw en eigenlijk de beste dj ter wereld’. Ook RipTide is druk met produceren, hij werkt samen met onder andere Drop The Lime en Tommie Sunshine en komt aankomend jaar met zijn veelbelovende nieuwe eigen label ‘House Of Sound’. Een van zijn nummers, getiteld Sophie, staat zelfs op Inflight Entertainment, de prestigieuze succesvolle compilatie CD van Aeroplane.

In Trouw staat ook NT89, de Italiaan die tegenwoordig in Nederland woont en door de groten der aarde gezien wordt als hét talent van 2013. Zijn remixen voor onder andere Tiga, ZZT, Proxy, Style of Eye en Junkie XL slaan wereldwijd in als een bom. Zijn muziek komt uit op toplabels als Fool’s Gold van A-trak en Turbo van Tiga. En minstens zo belangrijk: draaien kan hij ook als de beste.

Verder in Trouw het duo TWR72 die ooit op Rauw begonnen met een nacht met onder andere Ed Banger’s Uffie, maar ondertussen de remix wedstrijd op Sound Pellegrino van Teki Latex’ hit van Dinosaurs With Guns wonnen en door mensen als Erol Alkan getipt worden als de beste wat de toekomst in petto heeft. De helft van het duo, Roger 72, had recentelijk een gigantische hit met het nummer ‘You Take Me Higher’ op A-Traks’ label Fools Gold, welke zelfs de Australische hitparade haalde.

Last but not least staat in Trouw de dame die net zo makkelijk in een danspaal klimt als op het podium haar nummers live doet en altijd een weergaloze set neerzet. DJ Wannabe A Star heeft meer lef dan alle mannen van de line-up bij elkaar, draait als de beste en het is geheid feest.

In Tivoli staan naast Bart B More en RipTide twee andere namen. Als openers de meest groovy dj’s met een scherp randje die er zijn: SHMLSS. Het duo is jong maar duikt altijd in de historie van de dansmuziek resulterend in dj-sets waar zelfs de meest doorgedraaide ouwe dj zijn petje voor afzet.

Ook staat Baskerville op het programma, twee waanzinnig muzikale mannen die al eerder dit jaar draaiden op grote festivals als Lowlands, Freeze en Sziget. Hun laatste release heet ‘Priam / 3317 Paris’ en is vers van de pers uitgekomen op het label van Boys Noize. Geen kattenpis dus!

Rauw biedt in november twee maal een line-up die gegarandeerd het dak eraf scheurt! En wetende dat die ouwe kater van Bellen van huis is zullen alle artiesten alles op alles gaan zetten om te doen wat God, de Duvel en van Bellen zélf verboden hebben.

Hou het Rauwblog in de gaten voor meer informatie, weggeefacties en interviews.

In Trouw gelden verschillende toegangsprijzen:

€ 8.- voor iedereen die voor middernacht komt,

€ 12,- voor Trouwe Honden, € 13.- in de voorverkoop en € 15.- aan de deur.

Als je als kat, hond of tafel verkleed bent staat er een Trouw-shot op je te wachten bij de Rauw Kattenbakbar.

In Tivoli kosten de kaarten € 12.- in de voorverkoop en aan de deur.

Als je als kat, hond of tafel verkleed bent staat er een Tivoli-shot op je te wachten bij de Rauw Kattenbakbar.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…